Njega zovu samo kad treba napraviti cirkus: Bob Sapp pobjednik najbizarnije borbe ikad
Gdje god ljudi žele borilačku zabavu obavezno pozovu Amerikanca Bobba Sappa (Foto: Screenshot)

Lude scene u ringu

Njega zovu samo kad treba napraviti cirkus: Bob Sapp pobjednik najbizarnije borbe ikad

Midhat Šljivak

Poznati američki borac Bob Sapp (49) tokom karijere se tukao s nekim od najvećih udarača svih vremena, ali Sappa mnogi proglašavaju cirkusantom u ringu i oktagonu jer je dozvolio brojnim anonimusima da grade imena pobjedama nad njm.

Bob Sapp je tokom karijere imao čast da se bori s istinskim velikanima kickboxinga i MMA sporta, a mož se pohvaliti da je dva puta pobijedio čuvenog Ernesta Hoosta te je imao mečeve s Mirkom Filipovićem, Remyjem Bonjaskim i Antoniom Rodrigom Noguierom koje je izgubio.

Njegova borilačka karijera počela je vrlo uspješno. Dobijao je uvodne mečeve protiv jako dobrih rivala i svojim izgledom prave mišićave zvijeri je privlačio veliku pažnju.

Scrooge Vs 3 Ghost of Xmas - Sack Fight 🎪 Fight Circus 5: Hannukkah Gone Wrongukkah...an Homage to Scrooged 🎄 📺 Streaming on FITE at Dec 19th (8:00 PM EST) - http://bit.ly/3V5585G

Posted by FULL METAL DOJO on Sunday, December 18, 2022

Međutim, pobjede su ubrzo bile sve rjeđe. Sapp je doslovno postao vreća za udaranje, a na njemu su ime gradili brojni borilački anonimusi.

Njega za to nije bilo briga. Uzimao je novac, a da mu je on mnogo važniji od skora pokazuju scene s Tajlanda gdje je Sapp učestvovao u priredbi nazvanoj 'Fight Circus', odnosno 'Borilački cirkus'.

Oglasi

Sapp je bio dio ekipa koja se tukla vrećama. Njegova ogromna snaga pomogla mu je u ovoj borbi i on je na kraju izašao kao pobjednik.

Protivnicima nije bilo nimalo lako protiv ogromnog 49-godišnjeg Amerikanca kojem je tokom karijere snaga uvijek bila prednost ispred drugih.

U jednom trenutku u ovoj borbi je i Sapp bio na podu. Ipak, podigao se i savladao i posljednjeg rivala te je upisao pobjedu na ovoj cirkuskoj predstavi.

Bob Sapp je tako nastavio da se bavi cirkusom jer odavno je prestao biti ozbiljan borac. Ipak, to je njegov izbor i svijet će ga više pamtiti kao cirkusanta nego borca.

Ovaj 49-godišnji Amerikanac je u MMA karijeri odradio 32 borbe i ima učinak od 12 pobjeda i 20 pobjeda.

Što se kickboxinga tiče tamo je odradio 31 borbu. Njih 19 je izgubio, 12 puta je slavio pobjedu, a čak dva puta protiv legende Ernesta Hoosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi