"Boji se Jonesa, zato je prihvatio meč sa mnom"
Daniel Cormier je nakon Conora McGregora postao prvi UFC borac koji drži dvije titule u dvije različite kategorije

Derrick Lewis pred meč sa Cormierom

"Boji se Jonesa, zato je prihvatio meč sa mnom"

Midhat Šljivak

Derrick Lewis iznenada je dobio šansu da se bori za titulu prvaka teške kategorije UFC-a.

Iako je samo prije mjesec dana nokautirao Alexandera Volkova, u noći sa subote na nedjelju će Crna zvijer ponovo u oktagon i to u borbi za teškašku titulu protiv Daniela Cormiera.

Pred borbu za naslov Lewis je svjestan da je autsajder, ali smatra da je DC prihvatio borbu u posljednji trenutak jer ga je strah Jona Jonesa, čovjeka koji ga je dva puta pobijedio.

"Prihvatio je meč sa mnom jer se Jones vratio. Nije želio čekati do januara i slušati kako mediji pišu da nije branio pojas u poluteškoj. Već se sad priča da se boji Jonesa. DC vjeruje da je ovo lagana borba za njega i da mu za nju ne treba previše pripreme", rekao je Lewis.

Derrick Lewis u karijeri ima 21 pobjedu i pet poraza, a u seriji je od tri uzastopna trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi