Ismijavali su ga kako patuljak nema šta tražiti u ringu: Vidjeli su jedan od najbrutalnijih nokauta

Nevjerovatan udarac

Ismijavali su ga kako patuljak nema šta tražiti u ringu: Vidjeli su jedan od najbrutalnijih nokauta

Midhat Šljivak
Teme:

Boks je od samog nastanka privlačio interes publike širom svijeta.

Na profesionalne boksere oduvijek se gledalo s poštovanjem, ali zatim je došao period u kojem je ovaj sport kod mnogih pao u drugi plan.

Ipak, dobar nokaut uvijek je prolazio kod publike. Nokauteri su uvijek imali posebno mjesto i danima se znalo pričati šta je neko od boksera učinio.

Veličina borca zna biti bitna u određenim situacijama. Međutim, u malim bocama se otrov krije pa je veliki broj boksera manjeg rasta bio izuzetno brutalan.

Primjer je Mike Tyson koji je s jedva 178 centimetara bio šampion teške kategorije, a njegovim putem krenuli su još brojni bokseri.

Manje kategorije naravno donose i nešto nižu kilažu i visinu. Ipak, to ne predstavlja nikakav problem kada su nokauti u pitanju jer viđamo zaista brutalne udarce.

Oglasi

Nedavno se u Maroku održao bokserski event na kojem je briljirao omaleni bokser. Nije poznato njegovo ime, ali je ovaj momak protivnika uspavao jednim udarcem.

Zbog visine je vjerovatno važio za autsajdera. Prema određenim informacijama, čak su ga vrijeđali govoreći da 'patuljak' nema šta tražiti u borbi.

Međutim, u ringu to ništa nije značilo i omaleni bokser je protivnika uspavao zaista brutalnim udarcem.

[twitter]https://twitter.com/KPetersonUFC/status/1565778507208196099[/twitter]

Mnogi pokušavaju saznati ime ovog momka. Nije im pošlo za rukom, ali je anonimni omaleni bokser privukao veliku pažnju zbog onog što je napravio.

Njegova visina nije veća od 155 centimetara, to je sigurno, ali je udarac razoran.

Oglasi