Nezapamćena namještaljka u svijetu boksa: Ovakav 'nokaut' nećete vidjeti dva puta u životu

Bruka

Nezapamćena namještaljka u svijetu boksa: Ovakav 'nokaut' nećete vidjeti dva puta u životu

Midhat Šljivak
Teme:

Namještaljke u svijetu sporta nisu tako rijetka pojava.

Borilački sport je taj u kojem ima najviše namještenih mečeva. Uvijek se neko žali na regularnost, a dosta je onih boraca koju su dovedeni samo da padnu.

Prije 20-ak dana u Tanzaniji je održana borba poluteške kategorije. Na jednoj strani je bio debitant Boniface Chabuda, a na drugoj Samson Itimaya koji u pet prethodnih mečeva nije osjetio slast pobjede.

Ova borba je izgledala zaista komično. Itimaya je konstantno izazivao rivala, nudio se spuštenog garda, no debitant Chabuda nije to znao iskoristiti.

Kada je vodio da njegov rival nije baš ništa posebno i da će ga teško završiti, Samson Itimaya je odlučio sam okončati očigledno unaprijed dogovoreni meč i to na kakav način.

Odlučio je ovaj 'bokser' nokautirati sam sebe. Pao je bez dodira na tlo i pravio se kako je nokautiran.

Oglasi

Sudija je odmah počeo da broji. Radio je to veoma brzo i meč je bio završen za ovog boksera prije nego je ustao, a nije se ni trudio previše da to učini.

Ovo je još jedan zaista nevjerovatan primjer namještenog meča i ovakvi ljudi ne mogu donijeti ništa dobro u boksu.

Samson Itimaya u karijeri je još uvijek bez pobjede. Izgubio je svih šest borbi i pravo je pitanje da li je i u jednoj išta pokušao napraviti.

S druge strane Chabuda je došao do pobjede na svom debiju, ali pobjeda je poprilično neslavna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi