Bolno i nezaboravno: Ovom momku se zbog nokauta smije cijeli svijet

Žestok udarac

Bolno i nezaboravno: Ovom momku se zbog nokauta smije cijeli svijet

M. Šljivak
Teme:

Boks je po brojnim istraživanja jedan od najtežih sportova na svijetu.

Pored fizičke snage potrebno je biti i mentalno jak kako bi napravio nešto u karijeri, a upravo na toj prepreci mnogi padnu.

Međutim, dosta je onih koji vole boks, ali za to jednostavno nisu rođeni. Upornost i volja ne dovedu ih tamo gdje bi htjeli da budu.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Jedan takav primjer snimljen je tokom bokserskog treninga. Momak je ni kriv ni dužan završio nokautiran, a da ga trener nije ni dotakao.

Nesretni dečko je pokušao da izbjegne udarac. Zaboravio je na stub koji drži krov ispod kojeg se odvijao trening i zatim je glavom udario u njega.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Isto trena je momak pao na pod. Bilo je jasno da mu nikako nije dobro i istog trenutka je trening bio završen.

Na društvenim mrežama ovog dečka su odmah počeli ismijavati. Smatraju da bi nakon ovog trebao dobro razmisliti hoće li ponovo staviti rukavice na ruke.

Ovo je za njega bilo itekako bolno iskustvo. Nema informacija je li došlo do neke teže povrede, a vrlo je moguće da jeste.

Od ovakvog udarca lako strada nos ili zubi. Konstrukcija u koju je udario nije nimalo bezazlena, a i sam zvuk udarca je bio izuzetno žestok.

Nadamo se svakako da je s njim sve u najboljem redu i da je prošao bez posljednica u ovom slučaju. Boks bi ipak trebao trenirati u dvorani, gdje je koliko-toliko sigurnije.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Najčitanije iz kategorije