Guseinov otkazao Spahoviću, novi protivnik još jedan M-1 veteran

Artur mijenja Artura

Guseinov otkazao Spahoviću, novi protivnik još jedan M-1 veteran

Dž. Mrakić

Ruski srednjaš i M-1 veteran Artur Guseinov (17-5), iz javnosti nepoznatih razloga, otkazao je borbu s našim Tomislavom Spahovićem.

Spahović (8-6) i Guseinov su se trebali boriti u poluteškoj kategoriji na „FFC 23“ eventu u Beču, međutim po ko zna koji put neki MMA borac je otkazao Spahoviću i na taj način ostavio našeg predstavnika bez protivnika.

Ipak, iz FFC-a su ekspresno reagovali, pa se već sada zna ime novog Spahovićevog protivnika za naredni event FFC-a.

Ruski poluteškaš Artur Astakhov (12-3), još jedan M-1 veteran, bit će novi protivnik „The Beastu“.

Astakhov u posljednjih 12 borbi ima 11 pobjeda, a od 12 pobjeda u karijeri tek jednu je ostvario nakon odluke sudaca.

Rus je posljednju borbu imao 8. novembra prošle godine kada je savladao Davora Vidovića tehničkim nokautom, dok je s druge strane naš borac posljednji put u oktagon ušao 27. novembra prošle godine, kada je u borbi za FFC titulu izgubio od Poljaka Marcina Prachnia (10-2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi