Ovi bh. borci bi mogli nastupiti na zagrebačkom UFC eventu

Analizirali smo

Ovi bh. borci bi mogli nastupiti na zagrebačkom UFC eventu

Dž. Mrakić

Desetog aprila ove godine Zagreb očekuje jedan od najvećih borilačkih događaja u posljednjoj deceniji hrvatske metropole.

Zvaničnici UFC-a obznanili su da će najjača MMA promocija svijeta uskoro održati dva eventa u Evropi, jedan 10. aprila u Zagrebu i drugi 8. maja u Rotterdamu.

Najbliže što je UFC do sada bio ovim prostora jeste event u Krakowu održan 11. aprila prošle godine, na kojem je glavna borba večeri bio revanš između Gabriela Gonzage i Mirka Filipovića.

Od 12 borbi na tom eventu, u čak 10 njih nastupili su poljski predstavnici, pa tako ne sumnjamo da će „fight card“ u Zagrebu, također, uglavnom biti ispunjen domaćim borcima.

Pod „domaćim“ borcima podrazumijevamo sve borce s prostora bivše države, a u nastavku donosimo pet bosanskohercegovačkih predstavnika koji imaju najveće šanse da dobiju poziv za nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi