Khabib: Poirier me impresionirao, ali moraću ga samljeti kao i sve ostale
Niko nije bio ni blizu pobjede protiv dagestanske mašine. Sada je pred njim novi izazov u kojem je veliki favorit (Foto: Screenshot)

The Eagle sasvim jasan

Khabib: Poirier me impresionirao, ali moraću ga samljeti kao i sve ostale

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov će svoj povratnički meč odraditi u septembru ove godine, a protivnik će mu biti privremeni prvak lake kategorije Dustin Poirier.

Amerikanac prije nekoliko dana osvojio privremeni naslov sjajnom pobjedom protiv Maxa Hollowayja. Izdominirao je u ovom meču i osigurao je meč za ujedinjenje titula protiv Khabiba.

Fantastični Dagestanac kojeg niko nikad nije uspio da pobijedi najavio je da jedva čeka borbu, ali da je jednostavno primoran da ga samelje, kao i sve ostale protivnike.

"Dustin je imao sjajnu borbu. Iskreno, očekivao sam da će Holloway pobijediti, ali Dustin me impresionirao. Boksao je bolje nego prije, a svakom borbom je sve bolje. Zaslužio je borbu za naslov, on je privremeni prvak, ja sam prvak i sad moramo raditi na našoj borbi", rekao je Khabib, te je dodao:

"Moram ga samljeti kao i sve prethodne protivnike. Poštujem ga kao borca i čovjeka, ali kad uđemo u kavez, moram uništiti tog tipa. Fokusiran sam na septembar i mislim da će to biti jako dobra borba.

Kladionice ne vjeruju Poirieru

Da će se Khabib i Poirier boriti potvrdio je i prvi čovjek UFC-a Dana White.

"Da, to je sljedeća borba. Poirier će se boriti protiv Khabiba, najvjerovatnije u septembru", istakao je predsjednik UFC-a Dana White.

Međutim, kladionice Poirieru ne vjeruju previše kada je u pitanju borba sa dagestanskim borcem. Khabib je ogroman favorit i u nekim američkim kladionicama kvota na njegovu pobjedu je trenutno između 1.35 i 1.40.

Sa druge strane ako vjerujete u pobjedu Poiriera možete zaraditi poprilično dobre svote. Kvota na njegovu pobjedu je preko tri, što znači da je apsolutni autsajder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi