Nestvarna hladnokrvnost velikog šampiona: Pregovarao s otmičarima pred borbu, pa uništio rivala
Foto - Instagram

Canelo otkrio nevjerovatne stvari

Nestvarna hladnokrvnost velikog šampiona: Pregovarao s otmičarima pred borbu, pa uništio rivala

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boksera današnjice, čudesni Meksikanac Saul Canelo Alvarez, otkrio je kako je pred borbu 2018. godine protiv Rockyja Fieldinga imao ozbiljnu porodičnu dramu.

Pred ovaj meč njegov brat je kidnapovan u Meksiku, a Canelo je činio sve kako bi ga što prije oslobodio.

"Nekoliko dana pred borbu sam konstantno bio na telefonu. Činio sam sve da ga puste", rekao je Alvarez u intervjuu s Grahamom Bensigerom i nastavio je:

"Pregovori s otmičarima su trajali tri dana, a nakon što sam uspio da ga oslobodim, misli su mi i dalje bile u svemu tome. Šta bi bilo da se to desilo mojoj kćerci, mami ili tati. To bi mi bilo još teže", rekao je Canelo.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CLpbhyBnjIQ/[/instagram]

Apsolutno niko nije primijetio da se u Canelovom životu nešto čudno događa, iako je pred borbu odradio desetine intervjua.

Oglasi

"Pregovore sam počeo u ponedjeljak, a borbu sam imao u subotu. Imao sam 'hiljadu' intervjua i niko ništa nije znao o tome. Govorio sam rođaku da prenese poruku otmičarima, zatim bi on meni donio poruke od njih i tako u krug", rekao je Canelo.

Meksičku policiju nije želio uključivati u sve jer je smatrao da su neki članovi policije umiješani u otmicu, a brat ni nakon otmice ne želi napustiti Meksiko.

"Brat mi je sve. Volio bih da on i porodica napuste Meksiko, ali imaju svoj život tamo i ne mogu ih natjerati", istakao je Canelo.

U ringu protiv Fieldinga Canelo je dominirao. Četiri puta je rivala slao na pod prije nego što je u trećoj rundi završio posao nokautom.

Canelo je na omjeru 55-1-2. Jedini poraz u karijeri ima od Floyda Mayweathera s kojim je ušao u ring kao 23-godišnjak i The Money je pobjedu odnio većinskom odlukom sudija.

Alvarez je šampion svijeta u četiri različite kategorije (od polusrednje do poluteške), a naredni izazov mu je meč protiv neporaženog Britanca Billyja Joea Saundersa (30-0) 8. maja za kralja supersrednje kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi