Canelo srušio neporaženog Britanca za naslov WBO prvaka

Novi prvak

Canelo srušio neporaženog Britanca za naslov WBO prvaka

M. Šljivak

Meksikanac Saul Alvarez osvojio je naslov prvaka svijeta u superwelter kategoriji po WBO verziji. Popularni Canelo je do pojasa stigao pobjedom nad neporaženim Britancem i dosadašnjim prvakom Liamom Smithom, nokautom u devetoj rundi.

Odličan meč je viđen na AT&T stadionu u Texasu. Canelo je ušao bolje u meč, kontrolisao je prve četiri runde, gdje je zaista dobro pogađao Smitha, koji međutim nije ostajao dužan, te je imao nekoliko dosta dobrih serija udaraca.

Smith je uzvratio u petoj i šestoj rundi, gdje je bio konstantniji, ali se Alvarez nije dao iznenaditi, te je ponovo kontrolisao meč.

Sve je bilo gotovo u devetoj rundi. Meksikanac sjajno u tijelo pogađa Smitha, koji nije mogao nastaviti meč, te je Alvarez stigao do naslova prvaka.

Canelu je ovo 48. pobjeda uz samo jedan poraz (Floyd Mayweather), dok je Liam Smith doživio prvi poraz u 24. meču.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi