Samo Meksikanci mogu napraviti ovakav spektakl, a Canelo je dodao šlag na tortu protiv Rydera
Još jedna fenomenalna izvedba Saula Alvareza koji je lagano odbranio titule prvaka svijeta

Novi trijumf Alvareza

Samo Meksikanci mogu napraviti ovakav spektakl, a Canelo je dodao šlag na tortu protiv Rydera

Midhat Šljivak

Saul 'Canelo' Alvarez odbrano je titule prvaka svijeta super srednje kategorije po verzijama WBA Super, WBC, IBF, WBO i The Ring nakon što je u meksičkoj Guadalajari nakon 12 rundi pobijedio Johna Rydera jednoglasnom odlukom sudija (120-107, 118-109, 118-109).

Canelo je na svom terenu odbranio titule prvaka svijeta super srednje kategorije. U istinskom spektaklu kojeg su organizovali Meksikanci, Britanac John Ryder nije imao previše šansi protiv fenomenalnog Alvareza.

Dominirao je Canelo u ovom meču. Uništavao je udarcima tvrdog Britanca, ali ovaj je jednostavno odbijao da se preda i usprkos činjenici da je bio na podu u petoj rundi, nastavio je meč i uspio ga je završiti i odvesti na odluku sudija.

Naravno, nije imao šanse za pobjedu. Canelo je dominantno pobijedio 120-107, 118:109, 118:109 i jedan od sudija je svaku rundu dao čudesnom Meksikancu.

Treba svakako napomenuti čudesne ulaske u ring. Alvareza su na ulasku pratili mariachi sa 150 članova i sve je izgledalo spektakularno u Guadalajari.

Oglasi

Šampion je nakon meča prozvao Dmitrjya Bivola. On ga je prošle godine uspio pobjediti u borbi za pojas poluteške kategorije i Canelo želi osvetu.

"Historijski nastup. Zadovoljan sam nastupom jer je John žestok momak. Poštujem svoje protivnike jer znam da me love. Osjećao sam veliku odgovornost jer je ovaj grad nešto posebno za mene. Sada želimo Bivola pod istim uslovima", rekao je Saul Alvarez.

Sjajni 32-godišnji bokser u karijeri je sada na omjeru od 59 pobjeda, dva poraza i dva neriješena meča.

S druge strane John Ryder je doživio svoj šesti poraz i sada je na omjeru od 32-6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi