Borba od 200 miliona dolara: Nigerijska zvijer izazvala kralja boksa na obračun
Foto - EPA

Ovo bi svi htjeli da vide

Borba od 200 miliona dolara: Nigerijska zvijer izazvala kralja boksa na obračun

Midhat Šljivak

Dominantni prvak UFC-a u velter kategoriji Kamaru Usman (34) spreman je da se okuša u profesionalnom boksu i to protiv jednog od najboljih boksera svijeta Saula 'Canela' Alvareza.

Usman je već godinama dominantan u UFC-u. Niko ga nije uspio ugroziti i njegov trenutni omjer je 20-1. Naredni meč imat će protiv Leona Edwardsa, a ako ga dobije spreman je pregovarati o borbi s Canelom.

Nigerijac je spreman da šokira svijet i uvjeren je da može pobijediti čudesnog Meksikanca koji izgleda nepobjedivo.

"Šokirat ću svijet. U julu će se boriti protiv Leona Edwardsa i uz Božju pomoć pobijediti. Zatim u septembru, na Dan nezavisnosti Meksika, pobijedit ću Canela Alvareza. Borba nam može donijeti po 100 miliona svakom", poručio je Usman.

Ni sjajni bokser nema ništa protiv eventualnog obračuna protiv UFC prvaka, ali postoje određeni problemi.

Oglasi

"Želi lovu. Razumijem ga. Možda se i desi meč. Možda. Nikad ne reci nikad", poručio je Canelo.

Canelo do kraja godine ima pretrpan raspored. Već 7. maja napada pojas prvaka poluteške kategorije protiv Dmitrya Bivola, a po ugovoru mora se boriti u septembru i decembru.

Vjerovatni protivnik za septembar je Gennady Golovkin, dok je mjesto za borbu u decembru upražnjeno. Ipak, da bi se borio s Usmanom, potrebno je da UFC izda posebnu dozvolu svom prvaku za nastup u drugoj organizaciji.

Alvarez je u karijeri doživio samo jedan poraz (57-1-2) i to od Floyda Mayweathera. Prvak je svijeta u četiri različite težinske kategorije, a profesionalac je postao sa samo 14 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi