Čečenska UFC zvijezda traži novu žrtvu: "Veliko ime, lagana pobjeda"

Chimaev želi u vrh

Čečenska UFC zvijezda traži novu žrtvu: "Veliko ime, lagana pobjeda"

Khamzat Chimaev, 26-godišnji Čečen koji od tinejdžerskih dana živi u Švedskoj, nova je UFC-ova zvijezda.

Chimaev koji još nema poraz u profesionalnoj MMA karijeri, a u UFC-u je debitovao tek 16. jula ove godine i savladao Johna Phillipsa. Samo deset dana kasnije ušao je ponovo u oktagon i prekidom slavio protiv McKeeja.

Sada se ovom borcu srednje kategorije predviđa velika karijera, a mnogi ga već porede s Khabibom Nurmagomedovim.

Chimaev je u potrazi za novom "žrtvom" a nakon prve dvije pobjede u UFC-u razgovarao je sa Chaelom Sonnenm i poručio da je vrijeme za okršaj sa nekim velikim imenom.

Čini se da Chimaev priželjkuje borbu sa Donalodm "Cowboyem" Cerroneom jer smatra da bi to za njega bio lagan posao.

"Ne znam da li još imam protivnika. Treniram svaki dan... Ne, još ništa za Cerronea. Bio bih sretan da i ga daju. On ima veliko ime, ali za mene je lagana borba, lagana pobjeda. Mislim da bih ga završio u prvoj ili drugoj rundi", rekao je Chimaev.

Promo

Top Komentari

Keno
s ovim nema previse za****ncije samo po pogledu se vidi
0 0
Qari
Mašina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi