Čečenska mašina dobila šta je tražila
Foto - Instagram

Chimaev protiv Edwardsa

Čečenska mašina dobila šta je tražila

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev će 19. decembra ove godine imati najveći izazov u karijeri.

Čečenska MMA mašina suočit će se sa britanskim borcem Leonom Edwardsom, trećerangiranim velterašem svijeta i ovo će biti najveći izazov karijere za Khamzata.

Mnogi borci su odbijalu borbe i sa Chimaevom, ali i sa Edwardsom. Na kraju je dogovoreno da se njih dvojca nađu u borbi i to će sasvim sigurno biti istinski spektakl.

Edwards je u karijeri na omjeru od 18-3. Posljednji poraz je imao još prije pet godina od aktuelnog šampiona Kamaru Usmana.

Chimaev je sa druge strane na omjeru 9-0.

Top Komentari

Mele
Leon 'Rocky' Edwards | HIGHLIGHTS 2019 Pogledajte nije ovo mala maca, udarac i nokauter, davi protivnike, vece iskustvo ima, brzinu i sve. Mada ovaj Cecenac djeluje neustrasiv, bice dobra borba, obojicu mnogi ne vole i ne zele za protivnika.. Pobjedniku su vrata otvorena za pojas u vise kategorija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije