Čečenska zvijer "ubija" rivale: Ne treba mi novac, ne želim biti kao oni

Bitno mu je samo da bude najbolji

Čečenska zvijer "ubija" rivale: Ne treba mi novac, ne želim biti kao oni

E. Škorić

Čečenska zvijer Khamzat Chiamev upisao je sinoć još jednu pobjedu u UFC-u.

Chiamev je u samo 17 sekundi nokautirao Geralda Meerscaherta i sada je u karijeri na omjeru 9-0.

Ovaj 26-godišnjak je zaludio MMA svijet, a ovog ljeta postao je član UFC-ove organizacije. I prije same borbe protiv američkog MMA veterana davao je komentare koji su naslućivali brutalan nokaut, što se i dogodilo protekle večeri u Las Vegasu.

"Ne znam šta će se desiti, ali 100 posto idem da 'ubijem' tog čovjeka, želim ga dokrajčiti", govorio je Čečen prepuzn samopouzdanja: "Bolji sam od njega u svemu - u hrvanju, u udaranju, u obaranju. Kako da me zaustavi? Sretao sam dobre protivnike i lako ih završavao".

Priznaje da želi biti najbolji, ali ne "kao oni".

"Ljudi mi dolaze i slikaju se. Lijepo je razgovarati s ljudima. Sad su stvari drugačije, ali moj je naporan rad ostao isti. Ne želim biti super zvijezda poput Floyda Mayweathera ili Conora McGreogra. Želim da budem prvak. Ne treba mi novac, samo mi je važno da budem najbolji na svijetu", poručio je Chimaev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi