"Četvorica su me odbila i s kim je***e da se borim"
(Foto: EPA)

Tyson Fury sasvim iskren

"Četvorica su me odbila i s kim je***e da se borim"

M. Šljivak

Tyson Fury 14. septembra ponovo ulazi u ring.

Neporaženi Britanac će u Las Vegasu braniti osvojeni pojas WBO internkontinentalnog prvaka svijeta, a protivnik mu je švedski bokser Otto Wallin (20-0).

Mnogi su kritikovali Furyja što je odabrao poprilično nepoznatog borca za novog rivala, ali Furyje imao odgovor na sve prozivke.

Istakao je kako su ga prije nego što je Wallin prihvatio borbu, odbila čak četiri itekako poznata imena.

"Borba je nuđena Alexandru Povetkinu. Odbio je, a zatim prihvatio borbu protiv mog rođaka Hughieja. Kubrat Pulev je također odbio, Charles Martin, Trevor Brayant", rekao je Fury i nastavio je:

"Wilder se bori sa Ortizom, Ruiz ponovo sa Joshuom i s kim j****e da se borim? Mogao sam izabrati Chrisa Arrelou, ali taj čovjek je toliko puta nokautiran da borba ne bi imala smisla. Wallin je bio najviše rangirani borac koji je prihvatio borbu. Niko drugi nije htio", dodao je Fury.

Fury će nakon borbe sa Wallinom imati novi obračun sa Deontayjem Wilderom za WBC pojas. Ova borba je zakazana za 22. februar 2020. godine u Las Vegasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije