Započinje era nakon Khabiba: Borci tačni na vaganju pred veliki spektakl u Houstonu

Oliveira protiv Chandlera za pojas lake kategorije

Započinje era nakon Khabiba: Borci tačni na vaganju pred veliki spektakl u Houstonu

Midhat Šljivak

Charles Oliveira i Michael Chandler borit će se u subotu za pojas novog prvaka UFC-ove lake kategorije.

Nakon odlaska Khabiba Nurmagomedova u penziju, pojas prvaka je ostao upražnjen, a UFC je odlučio da se Oliveira i Chandler bore za pojas.

Danas je na rasporedu bilo zvanično vaganje, a oba borca su bez problema došlli na 70.3 kilograma, koliko su morali imati kako bi se borili za pojas.

Treba svakako istaći da je malih problema na vaganju imao Beneil Dariush koji je iz drugog puta uspio doći na potrebnih 70.7 kilograma za meč protiv Tonyja Fergusona.

Oglasi

El Cucuy je sa druge strane lagano prošao vagu i glavna predborba večeri će sasvim sigurno donijeti sjajnu borbu.

Ipak, svi jedva čekaju ko će postati novi UFC-ov prvak lake kategorije. Borci izgledaju spremno i mogli bismo gledati pravi spoktakl

Brazilski borac Oliveira je već 11 godina član najveće svjetske MMA promocije. Borio se i u perolakoj kategoriji, ali u lakoj se potpuno pronašao i došao je do velikog niza pobjeda.

U karijeri je na omjeru od 30-8-1, a u posljednjem meču u decembru prošle godine je u spektakularnom meču savladao Tonyja Fergusona.

Chandler je sa druge strane na omjeru 22-5, ali u UFC-u je na omjeru 1-0.

UFC 262 održava se u Houstonu pred punim tribinama Toyota Centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi