Kraljica ženskog boksa i udaračica kakve nema: "Mogu pobijediti muškarca, dajte mi ga u ring"
Nove nevjerovatne izjave najbolje na svijetu (AP Photo/Patrick Semansky)

Izazvala Thurmana

Kraljica ženskog boksa i udaračica kakve nema: "Mogu pobijediti muškarca, dajte mi ga u ring"

Midhat Šljivak

Claressa Shields važi za najdominantniju bokserku svijeta, a Amerikanka je uporna u tvrdnjama kako bi mogla pobijediti muškarca. Poseban interes ima za borbu s nekadašnjim prvakom svijeta velter kategorije Keithom Thurmanom kojeg konstantno proziva.

Amerikanka Claressa Shields uvjerena je kako može pobijediti muškarca. Neporažena apsolutna šampionka svijeta srednje kategorije konstantno napada na nekadašnjeg prvaka veltera Keitha Thurmana i tvrdi kako bi ga ona pobijedila.

Novi napad na 35-godišnjeg boksera uslijedio je danas. Shields ga je poprilično izvrijeđala i traži borbu s njim.

"Thurman nije veliki bokser. Je li snažan? Da, ali šta još? Tim Tszyu će mu isprašiti dupe", navodi Shields i zatim je ponovo istakla da bi ga pobijedila.

"Žena sam, ali sam veća i duža od njega, a imam i bolje vještine. Kako bi podnio moje udarce? Thurman ne može podnijeti nijedan udarac u tijelo. Pričate upravo s bokserskom enciklopedijom, znam sve", poručila je Claressa Shields.

Oglasi

Sjajna bokserka je dominantna u ženskoj konkurenciji. Tamo je na omjeru od 14-0, a iako tvrdi da je velika nokauterka samo dvije borbe je dobila prekidom, dok je ostalih 12 borbi završeno odlukom sudija.

Istina, 28-godišnjakinja je dominantno došla do svih pobjeda, ali njeno vjerovanje da bi mogla dobiti muškarca je poprilično pretjerano.

Thurman je u bogatoj karijeri odradio 32 borbe. Ima samo jedan poraz i to podijeljenom odlukom od čuvenog Mannyja Pacquiaa, te još jedan no contest meč.

Od 30 pobjeda 22 puta je slavio nokautom i nekoliko godina je držao pojas WBA prvaka svijeta velter kategorije.

Dominantna prvakinja po mišljenju mnogih definitivno pretjeruje s izjavama. Neki bi joj rado dali šansu da se pokaže, ali za sada se o takvim mečevima može samo sanjati u svijetu boksa.

Dosta je onih ljubitelja boksa koji američkoj bokserki preporučuju da se drži svog posla. Ima i onih koji uvrjedljivo govore da se 'drži kuhinje' jer jednostavno previše priča za nekog ko ima dva nokauta u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi