Najbolja bokserka svijeta izazvala šampiona - Uvjerena je da ga može pobijediti, kao i većinu drugih

Claressa Shields prozvala Thurmana

Najbolja bokserka svijeta izazvala šampiona - Uvjerena je da ga može pobijediti, kao i većinu drugih

Midhat Šljivak

Najbolja bokserka svijeta, Amerikanka Claressa Shields (28), izazvala je nekadašnjeg šampiona velter kategorije Keitha Thurmana na meč. Smatra Shields da ima sve što je potrebno da bi pobijedila u meču i izazvala je brojne komentare.

Claressa Shields bez ikakve je dileme najbolja bokserka svijeta. Ova 28-godišnja Amerikanka apsolutna je šampionska srednje kategorije i nakon što je pobijedila sve što vrijedi među ženama sada je spremna krenuti na muškarce.

Izazvala je nekadašnjeg šampiona velter kategorije Keitha Thurmana na meč. On je na iznenađenje svih prihvatio poziv, ali želi meč u dobrotvorne svrhe i nema namjeru da povrijedi ženu.

"Borila bih se s Thurmanom na 70 kilograma. Ozbiljna sam. Poštovanje prema svemu što je napravio, ali mislim da bih pobijedila", istakla je Shields.

Oglasi

Thurman je odlučio da joj pruži šansu. Tvrdi da Shields ne bi mogla ništa napraviti, ali da joj je spreman ukazati priliku da se bore.

"Nisam vidio ono što je napisala, ali ljudi su mi javili. Pazite, mogao bih se boriti s njom na nekom dobrotvornom događaju, gdje bismo sakupljani novac i pokazali vještine i talente. Ja bih koristio samo direkt", govori Thurman i nastavlja:

"Na kraju zaista ne znam zašto mi stalno spominje ime. Borba sa ženom nije ono što bih radio, ali za dobrotvorne svrhe bih to učinio. Uzeo bih i veće rukavice, njoh bih dao manje i kacigu. Ne želim udariti djevojku u lice."

Shields je uzvratila. Ne želi da je na takav način Thurman ponižava.

"Smiješan si. Nisi dovoljno dobar da bi se borio sa mnom sa samo jednom rukom. Veća sam i viša od tebe. Ne treba mi nikakva kaciga, ali ti možeš koristiti zaštitu jer te namjeravan žestoko tući u tijelo. Ne govori da ne želiš udariti curu. Ja želim udariti čovjeka pod imenom Keith", istakla je ova šampionka i zatim se posvažala s navijačima koji su pogršeno intepretirali njenu izjavu o pobjedi nad Thurmanom.

Oglasi

"Nikad nisam rekla da ću ga nokautirati. Rekla sam da ga mogu nadobksati. I to vas je sve uznemirilo", istakla je ona i zatim je objavila snimke sparinga s muškarcima.

Shields je u profesionalnoj karijeri odradila 14 borbi i sve ih je dobila. Ipak, samo dva meča je završila prekidom, pa iako njeni udarci djeluju razorno, svi su složni da protiv muškaraca ne bi mogla previše napraviti.

Ipak, dvostruka olimpijska i svjetska šampionska spremna je da poveća svoje limite i uvjerena je da bi pobijedila 34-godišnjeg Thurmana koji je godinama bio šampion.

On je u karijeri odradio 32 borbe. Njih 30 je dobio, 22 puta nokautom, a jedini poraz mu je od čuvenog Mannyja Pacquiaa. Jedan meč je završen kao no contest.

Top Komentari

user1676286668
Samo se svetieiujasni kao muškarac i udji i odmah traži napad na titulu i vidjet ćeš koliko si spremna bez obzira što udaras jako nikad nećeš udarati jave od muškarca.
0 0
King_Kenny
...treba prihvatiti borbu i nokautirati je da ga pamti do kraja zivota...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi