Nezapamćena namještaljka: Domaćicu doveli u ring i ostavili na milost bokserki
Namješteni mečevi predstavljaju ozbiljan problem (Foto - Screenshot)

Bizarna borba

Nezapamćena namještaljka: Domaćicu doveli u ring i ostavili na milost bokserki

Midhat Šljivak
Teme:

Bokserske organizacije širom svijeta često znaju pretjerati u organizaciji bizarnih mečeva, posebno za borce koje treba gurati prema samom vrhu organizacije.

Namješteni mečevi su ogroman problem u svijetu boksa. Dosta je 'šampiona' koji se diče pojasevima koji su validni samo u njihovoj mahali i koji su smiješni za istinske poznavaoce boksa.

Takvi 'šampioni' uvreda su za sport kojim se bave, a jedan takav primjer stiže nam iz Dominikanske Republike gdje su profesionalnoj bokserki u ring doveli domaćicu.

Claribel Mena djevojka je koja važi za odličnu udaračicu, ali protivnica koju su joj doveli u ring domaćicu koja očigledno nema nikakve veze s boksom.

Nesretna žena nije znala šta ju je snašlo. Mena ju je napala od prve sekunde, ova nije znala kako da se odbrani, mlatila je rukama u prazno i sudija je nakon svega 15-ak sekundi prekinuo meč.

Ova scena razočarala je ljubitelje boksa širom svijeta. Smatraju da su ovakve borbe nepotrebne i da bi se ogranizatori trebali kazniti.

Oglasi

Mena je dovoljno kvalitetna da se nema potrebe boriti s domaćicama. I njene krivice ima što je prihvatila ovaj meč jer je očigledno da njena rivalka nema veze s boksom.

Slaviti pobjedu u ovom meču je zaista sramota, ali kad nije sramota brojne lažne šampione da se diče pojasevima koji su bezvrijedni, onda ni ova cura ne mora da se previše crveni.

"Zaplakao bih nakon ovog. Ko je zaboga organizovao ovaj meč", jedan je od komentara na društvenim mrežama na ovu borbu.

'La Rompe Corazones', kako je nadimak ove bokserke iz Dominikanske Republike tako je upisala svoju 10. pobjedu u karijeri u kojoj ima i jedan poraz.

Od deset pobjeda šest je završila nokautom i pitanje je samo kako su izgledali njeni ostali mečevi. Ovo je zaista bruka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi