Conor McGregor ponovo u bokserskom meču
Foto - EPA

U 2021. godini

Conor McGregor ponovo u bokserskom meču

M. Šljivak

Conor McGregor planira novi izlet u boks u 2021. godini.

Najveća MMA zvijezda će u januaru odraditi povratnički meč protiv Dustina Poiriera u UFC-u, a zatim slijede planovi za bokserski meč protiv legendarnog Filipinca Mannyja Pacquiaa.

Ovu vijest je potvrdio menadžer obojice boraca Audie Attar.

"Obojica su javno istakla želju za borbom. Imali smo razgovore i borba će se definitivno desiti zbog velikog interesa javnosti", rekao je Attar za Bloomberg TV.

McGregoru bi ovo bio drugi bokserski meč u životu. On je 2017. godine odradio borbu protiv čuvenog Floyda Mayweathera u kojem je poražen tehničkim nokautom u 11. rundi.

Ipak, ta borba je izazvala veliku pažnju. Jedna je od najplaćenijih svih vremena, a nema dileme da bi veliki novac bio i u ovom meču.

Pacman je već uveliko u petoj deceniji života, a posljednji meč je imao 2019. godine kada je pobijedio Keitha Thurmana u borbi za WBA velter pojas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi