Neko bi Conoru trebao konačno reći da priča gluposti - Hladno je izazvao jednog od najboljih
Bahati Irac izaziva sve redom, a sada je prešao na jednog od najboljih boksera današnjice (Foto: EPA)

Canelo dobio izazov od McGregora

Neko bi Conoru trebao konačno reći da priča gluposti - Hladno je izazvao jednog od najboljih

M. Šljivak

Conor McGregor konačno je ušao u USADA program testiranja i u oktagon će se, ako bude čist na doping-testu, vratiti duelom protiv Michaela Chandlera krajem ove godine. Irac je ponovo toliko umišljen da je izazvao i jednog od najboljih boksera svijeta Saula Canela Alvareza i tvrdi da bi ga bez problema pobijedio.

Conor McGregor poznat je kao čovjek koji ima izuzetno dug jezik. Gluposti koje je izgovorio u proteklim godinama ne mogu se mjeriti, a ono što često radi je da se potpuno precjenuje kada je boks u pitanju.

Irac je u karijeri imao jedan profesionalni boks meč. Lagano ga je izgubio od čuvenog Floyda Mayweathera koji je boksovao s 30 posto snage, a sada je spreman i da se bori s jednim od najboljih na svijetu, Saulom Canelom Alvarezom.

The Notorious tvrdi da vidi slabosti kod velikog šampiona i da bi bez problema se borio s njim.

"Ljevak sam, vidio sam određene metode, vidio sam stvari koje bih radio i znam kako bih ga pobijedio. Borio bih se s Canelom. Nema je*enih problema", poručio je irski MMA borac.

Oglasi

Canelo je čovjek koji drži titule šampiona svijeta u čak četiri različite kategorije. Radi se o momku pred kojim mnogi drhte i koji važi za pravog razarača.

On je profesionalac postao s 15 godina. Sada su mu 32, a u karijeri je već odradio 63 borbe u kojima ima samo dva poraza uz 59 pobjeda i dva neriješena meča.

Conor bi za čudesnog Meksikanca definitivno bio lagan zalogaj i Ircu bi neko konačno trebao dati savjet da ne priča gluposti kada je boks u pitanju i da se posveti MMA sportu, gdje je ipak još uvijek valika zvijezda bez ozbira što ni sam ne pamti kada je zadnji put pobijedio.

Sa 14 godina je nokautirao odraslog čovjeka i više nije imao dileme: Rođen sam za ovo!

Fenomenalni udarač držao je titule u četiri različite kategorije (od polusrednje do poluteške), a nevjerovatno je svakako da je profesionalac postao sa 15 godina.

U razgovoru sa Grahamom Besingerom sjajni šampion se prisjetio svojih početaka. U ring je ušao kao dječak, a sa 14 godina je u ringu imao borbe sa odraslim muškarcima.

Oglasi

Oni mu nisu predstavljali problem, a Canelo je otkrio da je prvi nokaut upisao nad čovjekom koji je bio mnogo stariji od njega.

"Imao sam 14 godina, a taj čovjek je imao 30 ili 35 godina", odgovorio je Alvarez na pitanje kada je prvi put nokautirao nekoga.

"Tada sam znao. Rođen sam za ovo", poručio je Canelo.

Njegov trener Eddy Reynoso također se prisjetio te borbe i opisao je Canelovu dominaciju.

"Rekao sam mu da mu protivnik izgleda opasno i da ću ući u ring i zaustaviti borbu. Canelo mi je odgovorio: 'Ne, on izgleda uplašeno. U prvoj rundi, Saul ga je nokautirao. Uspio je ustati, a zatim u drugoj rundi boom, boom. Nokautirao ga je i borba je bila završena", rekao je Reynoso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi