Otkriven neviđeni kukavičluk Conora McGregora: Irac je pobjegao od drugog meča s Khabibom
Dana White otkrio je dosad nepoznate detalje o tome šta je upropastilo veliki revanš Khabiba i Conora (Foto: Screenshot)

Dana White otkriva

Otkriven neviđeni kukavičluk Conora McGregora: Irac je pobjegao od drugog meča s Khabibom

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov je u jednoj od najvećih MMA borbi svih vremena u oktobru 2018. godine u Las Vegasu pobijedio Conora McGregora i odbranio je naslov prvaka lake kategorije UFC-a. Ovaj meč ostao je upamćen po brojnim uvredama irskog borca na račun islamske vjere prema Khabibu, a izgleda i da mu je bilo dosta batina u ovom duelu pa je prema riječima prvog čovjeka UFC-a Dane Whitea Irac uprskao revanš kojeg su dogovarali.

Khabib Nurmagomedov je u meču održanom 6. oktobra 2018. godine demolirao Conora McGregora. Bila je to jedna od najvećih MMA borbi svih vremena, a The Eagle ju je odveo u jednom smjeru i lagano je pobijedio prgavog Irca prekidom u četvrtoj rundi.

Nakon borbe je nastao nezapamćen haos i tuča u publici. I prije nje je Conor brutalno vrijeđao Khabiba i islam kao vjeru, a ovaj mu je sve naplatio u oktagonu.

Dugo se potom razgovaralo o potencijalnom revanšu. Khabib je bio spreman da još jednom odradi bahatog Irca, no ovaj je našao način da se izvuče. Pisao je sve i svašta o Khabibu, vrijeđao je na sve načine i zbog toga je na kraju ostao bez borbe.

Prvi čovjek UFC-a Dana White otkriva da je revanš bila česta tema i da je sve bilo veoma blizu realizacije dok Conor nije počeo pisati s*anja po društvenim mrežama.

"Khabib je bio spreman za novu borbu sve dok Conor nije krenuo s tim s*anjima na društvenim mrežama", otkriva Dana White i dodaje:

Oglasi

"Imao sam osjećaj da smo jako blizu i da će nova borba biti dogovorena. Željeli smo ih kao trenere u The Ultimate Fighteru i zatim borbi, ali je Conor sve uprskao. Khabib je rekao 'Ko ga je*e' i to je bilo to", otkriva prvi čovjek UFC-a.

Conor McGregor nakon meča s Khabibom više nije bio isti. Više se bavio drugim poslovima nego borbama, a to se itekako osjetilo po povratku u oktagon.

Uspio je nakon godinu i po dana pauze pobijediti već oronulog Donalda Cerronea za 40 sekundi, no potom je dva puta poražen od Dustina Poiriera.

Do kraja godine navodno bi se trebao vratiti. Govori se o meču s Michaelom Chandlerom, oni će biti treneri u novoj sezoni Ultimate Fightera, ali borba još uvijek nije dobila zvaničan datum.

Irac se još nije uključio u antidoping program. Nakon uključenja potrebno je proći šest mjeseci do prve borbe i teško je reći hoće li Conor uopšte odraditi ovaj meč.

McGregor je očigledno tražio sve načine da izbjegne novi meč s Khabibom. Na društvenim mrežama je sve prikazivao drugačije, no riječi Dane Whitea jasno kazuju da je Irac dobro znao da uvredama neće ništa dobiti.

Top Komentari

Bobinho1921
Kakav McGregor,obicni lazov i prevarant,levati ljude za lovu,nije on ocima vidio ni MMA ni UFC
1 0
Mel_Glupson
Pickica irska ... ugasio ga ko sijalicu Khabibko..od 20 borbi,20 bi ga dobio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi