Slavni bokser 'zakucao' Conora McGregora za sva vremena
Foto - INPHO Gary Carrx

Froch mu odgovorio na njegov način

Slavni bokser 'zakucao' Conora McGregora za sva vremena

Midhat Šljivak

Conor McGregor je u posljednjih nekoliko godina mnogo poznatiji po aktivnostima na društvenim mrežama nego po onom što radi u borbama. Sada je naletio na slavnog boksera Carla Frocha koji ga je zakucao komentarom i The Notorious je ostao bez riječi.

Conor McGregor već godinama unazad veće ratove vodi na društvenim mrežama nego u borbama. Irac vrijeđa sve redom posebno koristeći društvenu mrežu X i često su komentari eksplicitni.

Ovog puta je i on 'zakucan'. Ostavio je McGregor komentar na objavu čuvenog boksera Davida Hayea koji je slavio godišnjicu osvajanja titule prvaka svijeta protiv Nikolaija Valueva, a na sve mu je odgovorio Carl Froch.

"Kakav nastup", napisao je McGregor na objavi Davida Hayea, a Froch je zatim odlučio da irskog boksera potpuno poklopi.

"A šta je**te ti znaš o boksu", riječi su nekadašnjeg prvaka svijeta u super srednjoj kategoriji.

Oglasi

McGregor na komentar nije odgovorio. Frocha su pokušale isprovocirati vodonoše irskog MMA borca, no nisu uspjeli, pa je engleski bokser odnio trijumf.

Carl Froch je proteklih 15-ak godina bio jedan od najboljih boksera svijeta super srednje kategorije i osvajao je titule prvaka svijeta u nekoliko organizacija.

Otišao je u penziju prije devet godina kao WBA i IBF šampion i s omjerom od 33 pobjede i dva poraza. 24 pobjede je odnio nokautom.

Dva poraza koja je doživio bile su jednoglasnim odlukama sudija protiv Mikkela Kesslera, kojeg je potom i pobijedio, te od Andrea Warda.

Oglasi