Prozvao je pogrešnog - Conor McGregor dobio šamar za pamćenje i ostalo mu je samo da brblja
Foto - EPA

Nije mu ovo trebalo

Prozvao je pogrešnog - Conor McGregor dobio šamar za pamćenje i ostalo mu je samo da brblja

Midhat Šljivak

Conor McGregor nekada je bio istinska borilačka zvijezda. Sve što je izgovarao van oktagona dokazivao bi u njemu, ali je u posljednjih nekoliko godina postao predmet ismijavanja zbog svega što piše na društvenim mrežama. Ovog puta je ušao u sukob s jednim od najboljih boksera svijeta Canelom Alvarezom.

Conor McGregor se poprilično precjenjuje u posljednjih nekoliko godina. Piše sve i svašta na društvenim mrežama, prijeti apsolutno svima, ali kada dođe vrijeme da pokaže sve što zna u borbi, poprilično se obruka.

I dok se čeka njegov povratak u UFC koji bi se trebao desiti početkom naredne godine The Notorious proziva apsolutno sve, pa i najbolje boksere svijeta s kojima definitivno ne bi imao nikakve šanse u ringu.

On je pozvao Floyda Mayweathera na novi meč govoreći o prvom duelu kojeg su imali. Usput je prozvao šampiona u četiri težinske kategorije i jednog od najboljih na svijetu Saula Canela Alvareza

"To je bio jedan od najvećih nastupa u historiji profesionalnog boksa. Uputio sam više udaraca Floydu od Canela. Rado bih se opet borio s njim", napisao je umišljeni McGregor, a zatim je stigao odgovor od bokserskog kralja.

Oglasi

"Protiv tebe mi treba samo jedna ruka i ne moram 'bacati' toliko udaraca", poručio je Meksikanac uz smijeh.

Naravno, Conor se uvijek uznemiri kada mu se kaže istina u lice, pa je odlučio izvrijeđati Alvareza. Nazvao ga je brojnim pogrdnim imenima i prijeti mu batinama.

"Saule ti nepečeno pile, isčupat ću ti ligamente iz koljena. Meni ne trebaju uošte ruke da te završim. Razvalit ću te i izgledat ćeš kao da si sunčao predugo. Pjegava šupčino. Srest ćemo se i vidjet ćemo. Canelo je kukuruzna pahuljica bez šećera", poručio je McGregor.

Alvarez protiv McGregora u ringu sigurno bi bio meč koji bi privukao veliku pažnju svjetske javnosti, ali nema nikakve dileme da ga Canelo ne bi štedio kao što je to radio Floyd Mayweather.

Meksikanac je strašan udarač. Lomio je mnogo jače i veće od Conora koji se očigledno voli precijeniti u posljednje vrijeme.

Protiv Canela u boksu definitivno ne bi imao nikakve šanse što se boksa tiče. Međutim, on prijeti kao da je najbolji na svijetu, a realno je daleko od toga.

Oglasi