Conor nije previše birao, prsata profesorica dobila novac i dogovor je bio ekspresan
Foto - Instagram

McGregor uložio u Bridges

Conor nije previše birao, prsata profesorica dobila novac i dogovor je bio ekspresan

Midhat Šljivak

IBF šampionka svijeta bantam kategorije Ebanie Bridges (36) branit će pojas protiv sunarodnjakinje iz Australije Avril Mathie. Borba će se održati 9. decembra u San Franciscu, a poznatu 'Plavu bombarderku' odlučio je sponzorisati Conor McGregor.

Ebanie Bridges konačno se vraća u ring. Nakon godinu dana pauze ona će 9. decembra u San Franciscu braniti IBF pojas bantam kategorije protiv još jedne Australke Avril Mathie.

Plava bombarderka dobila je i velikog sponzora pred ovaj meč. To je njen veliki prijatelj Conor McGregor s kojim je nedavno ozvaničila saradnju oko promocije njegovog novog piva Forged Irish Stouta.

"Uzbuđeni smo što smo zvanični sponzor jedne i jedine 'Plave bombarderke' na njenom putu odbrane IBF titule u San Franciscu. Idemo Ebanie uz pivo pravih prvaka", saopšteno je.

Oglasi

Ebanie je nedavno bila dio ekipe djevojaka koje je Conor doveo kao promotorke na meču Anthonyja Joshue i Roberta Heleniusa u Londonu. Njihov prisan odnos donio je mnoge priče, no 36-godišnjakinja tvrdi da su samo prijatelji.

"Sve je to samo promocija. Conor je pametan čovjek i biznismen. Javio se i pitao me želim li biti dio promotivnog tima. Bolju od mene za to, realno, ne može naći", rekla je samouvjerena profesorica matematike i bokserka.

Istakla je i da nema šta da kriju, da su veliki prijatelji, te da je prisan odnos samo iz poslovnih razloga.

"Upalilo je, zar ne? Srušili smo internet pojavom. Zar mislite da bi sa mnom bio u javnosti da ima nešto između nas? Ljudi sjede kod kuće, komentarišu i pišu gluposti", govori Ebanie.

Ebanie Bridges je u profesionalnoj karijeri, koju je počela jako kasno u 33. godini, odradila ukupno 10 borbi i ima učinak od devet pobjeda i jednog poraza.

Titulu IBF prvakinje svijeta osvojila je u martu 2022. godine pobjedom nad Marijom Cecilijom Roman, a jedini poraz joj je u aprilu 2021. godine nanijela Shannon Courtenay.

Često se žalila kako zarađuje premalo od boksa i da je prinuđena da se skida na poznatim platformama. Tako je privukla pažnju McGregora koji je odlučio uložiti novac u nju.

Oglasi