Conor McGregor dobio uslov kojeg mora ispuniti da bi se ponovo borio s Khabibom
Foto - EPA

Ako to ispuni, gledamo ih opet

Conor McGregor dobio uslov kojeg mora ispuniti da bi se ponovo borio s Khabibom

M. Šljivak

Revanš Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora obračun je kojeg UFC silno želi organizovati.

Nakon što je McGregor u januaru uspješno odradio povratnički meč protiv Donalda Cerronea, odmah su počele priče o novom duelu s Khabibom, a predsjednik UFC-a Dana White je i priznao da bi volio vidjeti taj meč.

"Bila bi to najveća borba u historiji. Po zaradi bi vjerovatno bila blizu meča Mayweather - McGregor. Znam da Conor želi tu borbu, volio bih to vidjeti. Ovi momci se mrze, mnogo je loše krvi između kompletnih kampova. Mi se moramo pobrinuti da se ništa nepredviđeno dogodi. Khabib mrzi Conora, a Conor mrzi njega", rekao je White.

O ovoj borbi se govori dok se Khabib pripema za odbranu naslova protiv Tonyja Fergusona. Iako Dagestanac nije želio pričati o novoj borbi s Ircem, njegov menadžer Ali Abdelaziz je u izjavi za ESPN bio sasvim jasan o tome šta Conor treba napraviti.

"Ako Khabib pobijedi Fergusona, Conor neće dobiti borbu za titulu. Jedini način da to dobije je ako pobijedi Justina Gaethjea. Ako to napravi nećemo ga moći odbiti", rekao je Abdelaziz.

Gaethje je jedan od najboljih boraca lake kategorije. U karijeri je na omjeru 21-2, a poraze je doživio od Dustina Poiriera i Eddieja Alvareza.

Top Komentari

Hix
Zasto ne naprave fight D. Porier vs mcGregor mislim da bi ga porier zavrsio samo tako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi