Floyd Mayweather saopštio cifru koju želi za borbe sa Conorom i Khabibom
Foto - EPA

Želi ogromnu zaradu

Floyd Mayweather saopštio cifru koju želi za borbe sa Conorom i Khabibom

Midhat Šljivak

Nekadašnji svjetski prvak u boksu Floyd Mayweather saopštio je cifru koju želi kako bi se borio protiv MMA zvijezda Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova.

Jedan od najvećih boksera svih vremena odradio je 2017. godine bokserski meč s McGregorom, ali i dalje se povezuje sa ovim MMA zvijezdama, pa čak se govori da bi mogao odraditi borbe istog dana s oba borca.

Spreman je 43-godišnji Amerikanac da uđe u ring s ovim borcima, a za to traži nevjerovatnih 600 miliona dolara, odnosno 300 miliona dolara po borbi.

"Razgovarao sam s Danom Whiteom o borbi protiv Conora McGregora i Khabiba. Ja želim 600 miliona dolara. Želim da mi se rizik isplati ako ću već ući u to", rekao je Floyd i dodao je:

"Trenutno u svijetu boksa nema smisla da se borim s nekim običnim borcem. Ja sam biznismen. Borba s Conorom je imala smisla, donijela je lovu. Ne vidim zašto bi se iko borio s nekim ko iza sebe ima samo grad. Mene ako žele u ringu, mora kompletna država stati iza borca", istakao je Mayweather.

The Money je za borbu s Conorom 2017. godine inkasirao nevjerovatnih 300 miliona dolara, a sigurno je da bi mu dupli program donio najveću zaradu ikad. Ipak, pitanje je da li bi to iko želio platiti.

Khabib je također izrazio spremnost da se bori protiv nekadašnjeg bokserskog prvaka svijeta, ali je zatražio jednu rundu po MMA pravilima.

Ostaje nam da vidimo hoće li se Mayweather zaista naći ponovo u ringu s nekom MMA zvijezdom i hoće li eventualno ovaj mega meč biti dogovoren.

Top Komentari

Chupy
Obicna karikatura, pičon od covjeka! Od jedne borbe od 15 min da zaradi sto hiljadu ljudi ne moze za cijeli zivot. Ma goni jarane u p.m prepotentnu!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi