Meč je za mjesec dana, a Conor McGregor je u punim pripremama - Noćni provod, žene i dosta toga još
Irska MMA zvijezda maksimalno opuštena (Foto: Hoch Zwei)

Meč je za mjesec dana, a Conor McGregor je u punim pripremama - Noćni provod, žene i dosta toga još

Midhat Šljivak

Conor McGregor se nakon trogodišnje pauze 29. juna vraća u oktagon protiv Michaela Chandlera. Iako tvrdi kako će se pojaviti bolji nego ikad The Notorious mjesec dana prije borbe žestoko lumpuje u noćnim klubovima.

Irska MMA zvijezda Conor McGregor jednostavno ne može bez kontroverzi. 35-godišnjak već godinama najavljuje veliki povratak u borilački svijet, no sve ostaje samo na riječima.

Posljednji meč Conor je imao u julu 2021. godine kada je izgubio od Dustina Poiriera. U tom meču je doživio težak lom noge i već od prvog intervjua najavljuje kako će se vratiti jači nego ikad.

Nakon duge pauze dogovoren je meč s Michaelom Chandlelrom koji će se 29. juna održati u Las Vegasu. The Notorious u najavi meča tvrdi kako je bolji nego ikad i kako će pomesti sve ispred sebe.

Međutim, mjesec dana prije borbe Irac ne izgleda kao neko koga treba ozbiljno shvatiti. Pokazuju to njegovi snimci iz provoda.

Umjesto žestokog treninga McGregor se maksimalno opustio u noćnom klubu. Sijevaju litre alkohola, žensko društvo i mnogo toga drugog...

Oglasi

Teško da će ovakav McGregor moći napraviti išta protiv Chandlera koji je maksimalno ozbiljno shvatio ovaj meč i koji se žestoko priprema za meč života u MMA karijeri.

Conor McGregor je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 22-6. Ipak, ako izuzmemo ekspresnu pobjedu nad ipak nedoraslim Donaldom Cerroneom iz 2020. godine, Irac je posljednju pobjedu protiv ozbiljnog rivala imao još 2016. godine kada je savladao Eddieja Alvareza u noći kada je postao dvostruki UFC šampion.

On nakon meča s Khabibom Nurmagomedovim jednostavno nije isti čovjek. Dagestanac ga je uništio i čini se da mu je on još u mislima.

Nije bio ni previše aktivan. Bavio se drugim biznisima, milioni su dolazili na račun, a McGregor je bio sve opušteniji. Daleko je on od najboljih dana i teško da će ikada više imati šansu da postane šampion.

Michael Chandler u meč s Conorom ulazi s omjerom 23-8 i eventualna pobjeda nad Ircem bi ovom 38-godišnjaku bila kruna karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi