Conor McGregor prelomio i iznenadio mnoge: "Nema više teških uvreda, nema smisla"
Zanimljive riječi irske MMA zvijezde (Foto: EPA)

Kaže da neće biti uvreda ispod svakog nivoa

Conor McGregor prelomio i iznenadio mnoge: "Nema više teških uvreda, nema smisla"

Midhat Šljivak

Irska MMA zvijezda Conor McGregor vraća se MMA sportu nakon tri godine pauze i tvrdi kako više pretjerivati s uvredama na račun protivnika.

Conor McGregor je apsolutni šampion trash talka. Čuveni Irac je izgradio ime na uvredama rivala, najteže je prošao Khabib Nurmagomedov kojem je vrijeđao porodicu i vjeru, ali i većina drugih boraca je bila na žestokom udaru.

Na takav način je The Notorious 'ulazio u glavu' rivalima. To mu je donosilo dosta jer su protivnici često ispadali iz igre i prije borbe.

Ipak, pred povratnički meč s Michaelom Chandlerom irski borac tvrdi da neće ići ispod svakog nivoa uvreda. Bit će trash talka, ali u granicama normalnog.

"Mislim da više neću ići na taj nivo. Nema nikakve svrhe. Meni ne donosi ništa dobro jer ostaješ bez ikakvih emocija", tvrdi McGregor.

Povratnički meč pokazat će dosta toga što se tiče nastavka MMA karijere Conora McGregora. On najavljuje velike stvari i borbe za pojas. Međutim, malo je onih koji su uvjereni da to može postići.

Oglasi

"Bio bih veoma uzbuđen ako se budem borio za BMF pojas protiv Maxa Hollowaya ili za velter titulu protiv Leona Edwardsa", navodi McGregor.

Edwards se odmah javio. Poručio je da će rado uzeti Conora za rivala ako pobijedi Chandlera, odnosno ako Edwards uspješno prijeđe prepreku zvanu Belal Muhammad.

Vidjet ćemo u kakvom stanju se nalazi McGregor nakon tri godine pauze. Taj period je proveo radeći dosta toga izvan MMA sporta i mnogi ne vjeruju da će uspjeti išta napraviti.

Meč s Chandlerom je za 35-godišnjaka presudan. U slučaju poraza jasno je da nema više šta tražiti među elitnim MMA borcima.

Conor je u profesionalnoj karijeri odradio 28 borbi i ima učinak od 22 pobjede i šest poraza. Odradio je i jedan boks meč u kojem je poražen od Floyda Mayweathera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi