Bivši šampion prozvao Conora: "Idemo se potući bez osiguranja"
Foto - Screenshot

RDA želi Conora

Bivši šampion prozvao Conora: "Idemo se potući bez osiguranja"

Midhat Šljivak

Nekadašnji UFC šampion lake kategorije Rafael Dos Anjos (37) odlučio je prozvati Conora McGregora.

Brazilac je 2016. godine trebao da brani pojas prvaka lake kategorije protiv Conora, ali je meč otkazan nakon što je Dos Anjos slomio stopalo.

Susreti pred ovaj meč bili su veoma žestoki. U nekoliko navrata je umalo dolazilo do fizičkih obračuna, a pet godina kasnije Dos Anjos je spreman da se suoči sa McGregorom.

Ovaj duo se proziva na društvenim mrežama, a Dos Anjos je poručio irskoj zvijezdi.

"Idemo se naći bez da osiguranje spriječi tuču. Vidimo se u 2022. godini", poručio je Dos Anjos, a Conor je odgovorio da nije on taj koji je otkazao prvi meč.

[twitter]https://twitter.com/RdosAnjosMMA/status/1460781965720928262[/twitter]

Iskusni brazilski borac je u karijeri na omjeru od 30-13, a nedavno mu je zbog povrede otkazana i borba protiv čudesnog Islama Makhacheva.

Sa druge strane McGregor je u proteklih pet godina upisao samo jednu pobjedu, ali je i dalje 'zlatna koka' UFC-a kada su prodaje prijenosa u pitanju.

McGregor ima dva vezana poraza od Dustina Poiriera, a njegov povratak u oktagon planiran je za proljeće 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi