Rano je jutro, a Conor McGregor je u provodu - Uzalud brblja kako će ponovo postati šampion

Irac troši milione

Rano je jutro, a Conor McGregor je u provodu - Uzalud brblja kako će ponovo postati šampion

M. Šljivak

Conor McGregor već dugo najavljuje veliki povratak u MMA sport, no za sada nema nikakvih naznaka kada će se čuveni Irac ponovo boriti. Izvjesno je da će u slučaju povratka The Notorious ciljati na sami vrh, no sudeći po njegovom stilu života teško je vjerovati da će ikad postati šampion.

Conor McGregor već je tri godine izvan oktagona. Posljednji meč protiv Dustina Poiriera odrađen je 2021. godine, a nakon toga The Notorious radi sve osim borbe.

Istina, još uvijek je 35-godišnji Irac u treningu. Često pokazuje snimke na kojima izgleda sasvim solidno, no daleko je to od nivoa koji je potreban za titulu u UFC-u.

Jasno je kako McGregor mnogo više uživa u životu izvan oktagona. Stečeni milioni se moraju trošiti, a snimci iz ranih jutarnjih sati dokaz su da će teško ikad od njega biti šampion.

Conor je UFC 299 event pratio u svom pubu u Dublinu. Popile su se litre alkohola, nazdravljao je s društvom, fotografisao se s atraktivnim djevojkama.

Oglasi

Vidljivo je kako slavni borac uživa u tome. Ovo je postao njegov način života i iz ovakvih situacija šampioni su se rijetko rađali.

McGregor je u prethodnom periodu najavljivao meč s Michaelom Chandlerom. Saopštio je kako je juni mjesec u kojem se vraća, no iz UFC-a su odbili te navode.

MMA svijet će definitivno još morati čekati na njegov povratak. Moguće je da će odraditi neki boks meč jer ga je u međuvremenu izazvao Tommy Fury, no priče o tome da će se vratiti i pokoriti UFC-ovu velter kategoriju nemaju apsolutno nikakvu podlogu.

Istina, Conor je nekada bio veliki šampion. Međutim, ta vremena su davno prošla i u ovakvom stanju teško da može dobiti bilo koga iz samog vrha velter, ali i lake kategorije u koju se trenutno teško može spustiti.

Conor McGregor je nekadašnji šampion UFC-a u perolakoj i lakoj kategoriji. U karijeri je odradio ukupno 28 borbi i ima omjer od 22 pobjede i šest poraza. Ipak, posljednja ozbiljna pobjeda došla je protiv Eddieja Alvareza 2016. godine.

Imao je potom trijumf nad Donaldom Cerroneom, no ta borba je bila povratnička i Cowboy nije bio njegov nivo, da bi ga potom dva puta dobio Dustin Poirier i poslao ga je na već trogodišnju pauzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi