Conor McGregor se obogatio preko leđa velikog prijatelja, sad mu ne da ništa

Lobov traži pravdu

Conor McGregor se obogatio preko leđa velikog prijatelja, sad mu ne da ništa

Midhat Šljivak

Artem Lobov bio je nekada prijatelj Conora McGregora. Zbog njega je primao udarce, ali Irac mu nije uzvratio na pravi način i dolaskom velikog novca ga je prekrižio. Lobov sada traži pravdu pred sudom tvrdeći da on stoji iza ideje o proizvodnji viskija Proper 12 koji je McGregoru donio stotine miliona dolara.

Artem Lobov priložio je dokaze u vidu poruka u kojima se vidi da mu je Conor McGregor obećao kako će biti uključen u poslove proizvodnje viskija Proper 12.

Ruski borac odavno tvrdi da je on Conoru dao ideju za viski i da ga je irska MMA zvijezda izbacila iz posla čim su stigli prvi milioni. Pred sudom traži obećanih 5 procenata od prodaje brenda vrijedne 180 miliona dolara.

"To je bila moja ideja. Ja sam taj koji mu je predložio ideju o proizvodnji viskija. Došao sam s idejom, smatrao sam kako će posao biti vrijedan oko milijardu dolara. Niko me nije shvatio ozbiljno, ali vidite dokle je došlo", rekao je prošle godine Artem Lobov.

Međutim, McGregor je odlučio isključiti prijatelja iz posla. Ponudio mu je nakon svega milion dolara koje je ruski borac odbio smatrajući da bi po dogovoru trebao imati pet procenata od prodaje.

Oglasi

On se ponovo oglasio. Priložio je dokaze razgovora s Conorom i čeka na pravdu pred irskim sudom.

"Vjerujem u irsko pravosuđe i radujem se što ću sprati ljagu sa svog imena. Bio sam lojalan prijatelj Conoru, nikad mu nisam naplaćivao kampove jer smo pomagali jedan drugom u ostvarenju snova. Bila mi je čast pomoći mu u izgradnji poslovnog carstva", napisao je Lobov.

Artem Lobov je uzrok neprijateljstva Conora i Khabiba

Artem Lobov je razlog zbog kojeg je započelo veliko neprijateljstvo između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova.

Lobov je od Khabiba dobio šamar dok je bio dio tima McGregor, uslijedila je osveta irskog borca, a svima je dobro poznato šta se kasnije događalo u odnosu ovih MMA legendi.

Rus na kraju od Conora nije dobio ništa. Otjeran je kao pas i prinuđen je preko suda tražiti novac kojeg je, prema njegovim riječima, pošteno zaradio.

'Ruski čekić' je u profesionalnoj karijeri odradio 30 borbi i ima negativan učinak. Pobijedio je 13 puta, doživio je 15 poraza, a ima po jedan neriješen i jedan no contest meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi