DC ispisao historiju

Veličanstvena pobjeda

Cormier nokautirao Miočića i postao dvostruki UFC prvak!

M. Šljivak

Daniel Cormier novi je UFC prvak teške kategorije.

Aktuelni šampion poluteške kategorije pobijedio je teškaškog vladara Stipu Miočića brutalnim nokautom u prvoj rundi i postao je dvostruki prvak.

Miočić je krenuo dobro u meč. Koristio je prednost u visini i nekoliko puta je pogodio DC-ja.

Tražio je Cormier klinč kako bi pogodio Miočića. To mu je uspjelo i u finišu prve runde DC pogađa Stipu i šalje ga na pod i nakon nekoliko dodatnih udaraca sudac prekida meč.

Nakon svega novi šampion je prozvao Brocka Lesnara i došlo je do incidenta u oktagonu kada je Lesnar odgurnio Cormiera i očigledno je ovaj meč naredni za šampionski pojas.

Treba svakako istaći da je novi poraz doživio Kamerunac Francis Ngannou kojeg je odlukom sudija pobijedio Derrick Lewis.

Top Komentari

SEIKO
Ubio ga ko vola u kupusu.
14 2
AmaRam4
Do JBJ ne dodje Cormier je jak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi