Ako veliki obračun bude ugrožen ovaj čovjek će uskočiti

Volkov se priprema

Ako veliki obračun bude ugrožen ovaj čovjek će uskočiti

M. Šljivak

UFC 226 koji se početkom jula održava u Las Vegasu donosi nam duel dvojice velikih šampiona Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Miočić će naslov teškaškog prvaka braniti protiv DC-ja koji drži titulu u poluteškoj kategoriji i ovaj meč izaziva zaista veliku pažnju medija širom svijeta.

Činjenica da smo u proteklim mjesecima vidjeli dosta otkazivanja glavnih događaja na UFC eventima dovela je do toga da se ova organizacija uhvati u koštac sa problemima.

Tako će u slučaju povrede Miočića ili Cormiera prije UFC-a 226 u borbu će uskočiti Rus Alexander Volkov. On će biti zamjena i treniraće u narednom periodu kao da će zaista nastupiti na eventu.

Volkov je u nizu od šest uzastopnih pobjeda od čega su četiri u UFC-u, a u karijeri je na omjeru od 30 pobjeda i šest poraza i smatra se velikom prijetnjom za tešku kategoriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi