Čovjek kojeg je McGregor teško povrijedio nagrađen novim poslom

Postao analitičar UFC-a

Čovjek kojeg je McGregor teško povrijedio nagrađen novim poslom

M. Šljivak

UFC-ov borac Michael Chiesa postao je poznat nakon što ga je Conor McGregor povrijedio u napadu na autobus pred event u Brooklynu.

Chiesa je u napadu dobio teže posjekotine na licu i određeni period je proveo u bolnici, a kako se nije mogao boriti, odlučio se baciti u TV biznis.

On je počeo "novu" karijeri i postao je komentantor UFC borbi u Fox Sportst 1 timu, a debi će imati kao analitičar narednog vikenda u Liverpoolu.

Chiesa će biti dio emisije koja će analizirati mečeve uoči i nakon što budu odrađeni, te će mu to donijeti sasvim sigurno veću popularnost nego što je ranije imao.

To što će postati dio analitičkog tima ne znači da će Chiesa zapostaviti borilačku karijeru. Njega novi meč čeka već 7. jula u Las Vegasu, a tamo ga čeka upravo Anthony Pettis s kojim se trebao boriti u Brooklynu.

Ovaj 30-godišnji borac je u MMA karijeri odradio 17 borbi, a njih 14 je dobio. Posljednju borbu je imao prije godinu dana kada je poražen od Kevina Leeja u prvoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi