McGregorov napad je bio samo promocija za meč: Počeli pregovori za duel sa Khabibom

Sve je samo marketing

McGregorov napad je bio samo promocija za meč: Počeli pregovori za duel sa Khabibom

M. Šljivak

Nedavni napad Conora McGregora na autobus u kojem su se nalazili MMA borci u Brooklynu izazvao je veliku medijsku pažnju širom svijeta.

Irski borac je povrijedio dvojicu kolega razbijanjem stakla na autobusu koji je prevozio borce do hotela, a kao meta njegovog napada označen je neporaženi Dagestanac Khabib Nurmagomedov.

Međutim, čini se kako je sve ipak bilo poprilično iscenirano i jako dobar marketinški potez UFC-a za potencijalni dogovor o borbi McGregor - Nurmagomedov, koju svi željno čekuju.

Khabib je potvrdio da se o borbi pregovara, ali je postavio jedan uslov pred McGregora.

"Pregovaramo, ali ako će to sve skupa predugo trajati, onda je ne želim raditi tu borbu. Ako želi, možemo se boriti ove godine. Nećemo previše čekati i oko on želi, onda ću se boriti sa njim", rekao je novi prvak lake kategorije.

Nurmagomedov i McGregor bi se borili upravo za titulu lake kategorije koja je Ircu nedavno oduzeta zbog neaktivnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije