Cro Cop ne ide u Japan, a "krivac" je Floyd Mayweather
Iako je u septembru napunio 44 godine, legendarni hrvatski borac nema namjeru da stane. Najavio je nove izazove i nove borbe u 2019. godini

Mirko Filipović ne nastupa na Rizinu

Cro Cop ne ide u Japan, a "krivac" je Floyd Mayweather

Midhat Šljivak

Mirko Filipović neće učestvovati na Rizin priredbi posljednjeg dana 2018. godine.

Legendarni Cro Cop se u Japanu tradicionalno borio na Staru godinu, ali ove godine čelnici Rizina su odlučili da izostave Filipovića sa popisa borbi i to zbog Floyda Mayweathera.

Legendarni američki borac će imati egzibicijski meč protiv japanskog kickboxera Tenshina Nasukawe, a njegovo dovođenje je Rizinu zatvorilo sve financijske puteve za druge borce.

"Mayweather ih je izuo iz cipela i to nije nešto neočekivano. Iscrpio je proračun pa su ostatak programa ispunili japanski borci. Ništa strašno", rekao je Cro Cop za Index.

Cro Cop je posljednji meč odradio krajem septembra kada je lagano pobijedio Roquea Martineza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi