Roy Nelson proziva Cro Copa? Vidimo se uskoro!

Prozvao ga na Twitteru

Roy Nelson proziva Cro Copa? Vidimo se uskoro!

Dva legendarna MMA borca Mirko "Crop Cop" Filipović i Roy "Big Country" Nelson ipak bi do kraja karijera mogli još jednom u ring. 

Podsjetimo, oni su prvu i za sada jedinu borbu imali krajem 2011. godine kada je Roy Nelson u svom Las Vegasu porazio Cro Copa dok su obojica još nastupala u UFC-u.

Revanš su trebali imati krajem maja ove godine u organizaciji Bellator, ali se Cro Cop samo nekoliko dana pred borbu teško povrijedio i sve je propalo.

Ipak, legendarni hrvatski borac se oporavio mnogo brže nego što se očekivalo, pa je već nakon četiri mjeseca bio ponovo u ringu i u okviru organizacije RIZIN je pobijedio 12 godina mlađeg Roquea Martineza.

Pred tu borbu se oglasio i popularni Big Country koji je prozvao Mirka zanimljivim riječima.

"Treba mi Cro Copov doktor. Ko ima njegov broj? Sretno večeras! Vidimo se uskoro", napisao je Nelson na Twitteru.

Da li je on aludirao na to da će Mirko i on ponovo u ring, ne zna se, ali je jasno da to nije isključena opcija.

Podsjetimo, Mirko ima dogovorenu još jednu borbu i to za Novu godinu u Japanu, a da li će i u 2019. godini nastupati, ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju, ukoliko se odluči za još jedan meč u karijeri, to će vjerovatno biti revanš protiv Royja Nelsona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi