Cro Cop: Nelson je prijetio da će donijeti oružje, policija mu je pretresla sobu

Bilo je vrlo zanimljivo nakon meča

Cro Cop: Nelson je prijetio da će donijeti oružje, policija mu je pretresla sobu

Legendarni hrvatski borac Mirko 'Cro Cop' Filipović oglasio se na Facebooku nakon borbe protiv Royja Nelsona.

Mirko je 'Big Countryja' pobijedio u revanš meču koji je održan gotovo osam godina nakon prve borbe, a američki borac je bio nezadovoljan sudisjkom odlukom nakon meča.

Mirko je poručio kako se Nelson nakon meča žalio na sve i svašta, a između ostalog je prijetio i da će donijeti oružje.

"Hvala na porukama koje ste mi slali uoči i nakon meča, od srca hvala. Borbu ste vidjeli i neću ju previse komentirati. Nelson je tvrd i težak borac za svakoga. Nakon borbe je radio nepotreban cirkus, ali što je tu je. Žalio se na sve i svašta, komisiji je čak prijavio da su mi noge bile skliske, pa su došli za mnom u svlačionicu predstavnici Atletske komisije i pregledali m iako sam od ulaska u arenu do kraja borbe uz sebe neprekidno imao predstavnika Atletske komisije koji je doslovno išao u wc za mnom. Bio sam detaljno pregledan uoči izlaska u borilište, ali su se i oni smijali", kaže Mirko pa dodaje:

"Jedan od njih je rekao: 'Ma, Nelson je takav, stalno cirkusi s njim.' Na jednoj priredbi nas hvali da smo najbolji na svijetu, a na drugoj priča da smo najgore smeće. Nakon toga je Nelson prijetio okolo i to čak da će donijeti oružje, ne znam kome je to bilo upućeno, ali je stigla policija i pretražila mu sobu. Nema zajebancije s policijom ovdje. Nakon svega mi je ipak poslao poruku i čestitao na pobjedi i zatražio je novu borbu. Odgovorio sam mu 'zašto ne', ali to nije do mene, a nisam siguran u njegov status u Bellatoru nakon svega ovog".

Također, Filipović je dodao da je tokom ove borbe doživio najbizarniju stvar u karijeri.

"I još nešto, u ovom meču se dogodila najbizarnija stvar u mojoj karijeri. U jednom klinču dok sam ga držao na ogradi lik me ugrize za prst! Zagriz je bio preko gume za zube što je naravno ublažilo jačinu ugriza, ali da i to nekome može pasti na pamet nisam znao do sinoć", kaže Mirko.

Nelson nakon meča poručio: Radit ćemo i treću borbu!

Nelson je čestitao Mirku na pobjedi te je otkrio da su se dogovorili da će održati i treći meč.

''Čestitke Mirku na sinoćnoj pobjedi i na tome što je priredio šou. I… Pogodite šta… Već sam razgovarao s Mirkom i napravit ćemo treću borbu. Ostaje nam još razgovarati sa Scottom Cokerom oko datuma. Hvala svim fanovima koji me vole, ali i onima koji me mrze. Iako ste neki hejteri, i dalje me gledate. Evo sad imate priliku treći put navijati za Mirka i vidjeti hoće li ovaj put pobijediti ili izgubiti", rekao je Nelson preko Instagrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije