Roy Nelson otkrio: Pričao sam sa Mirkom, odradit ćemo i treći meč

Trilogija Amerikanca i Hrvata

Roy Nelson otkrio: Pričao sam sa Mirkom, odradit ćemo i treći meč

Roy 'Big Country' Nelson i Mirko 'Cro Cop' Filipović odradit će i treću borbu, tako barem kaže američki borac nekoliko sati nakon poraza od Cro Copa.

Podsjetimo, Mirko se sinoć u Connecticutu osvetio Royju za poraz iz 2011. godine kada su obojica bili članovi UFC-a, a Nelson je odmah nakon meča rekao da nije trebao izgubiti i da nije zadovoljan odlukom sudaca.

Ipak, nekoliko sati nakon meča, kada se malo smirio, Nelson je čestitao Mirku na pobjedi te je otkrio da su se dogovorili da će održati i treći meč.

''Čestitke Mirku na sinoćnoj pobjedi i na tome što je priredio šou. I… Pogodite šta… Već sam razgovarao s Mirkom i napravit ćemo treću borbu. Ostaje nam još razgovarati sa Scottom Cokerom oko datuma. Hvala svim fanovima koji me vole, ali i onima koji me mrze. Iako ste neki hejteri, i dalje me gledate. Evo sad imate priliku treći put navijati za Mirka i vidjeti hoće li ovaj put pobijediti ili izgubiti", rekao je Nelson preko Instagrama.

Svemu dodajmo da je Mirko na ovaj način samo potvrdio da revanše nikad ne gubi.

Mirko priznao da je psihički bilo vrlo teško

Cro Cop se čak sedam puta borio s borcima drugi put i svaki put je stizao do pobjede. Nakon meča je rekao da je ovo na psihičkom nivou bila vrlo teška borba.

"Roy je nezgodan borac koji jako udara. Bilo mi je mentalno teže nego fizički. Bio sam umoran, naravno kao i on, ali psihički je uvijek teže ulaziti u revanš kada ste izgubili prvu borbu.", rekao je Mirko Filipović.

"Teško mi je reći je li mi sada teže boriti se s 44 godine ili kada sam bio mlađi", dodao je hrvatski borac.

Top Komentari

Kobe4life
Oprostio se lik jedno 67 puta , da hoće doći neko da ga prebije na mrtvo ime, haj dobro je vise idi u penziju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi