Cro Cop: Roy ima vrlo čvrstu bradu, morat ću dati sve od sebe

Hrvatski borac pred meč

Cro Cop: Roy ima vrlo čvrstu bradu, morat ću dati sve od sebe

Hrvatski MMA borac Mirko Cro Cop jučer je tokom telefonske press konferencije govorio za medije pred svoj debi u Bellatoru.

Cro Cop će se za sedam dana boriti u najjačoj evropskoj MMA organizaciji protiv Royja Nelsona i bit će to ujedno prilika da mu se revanšira za poraz iz 2011. godine u okviru UFC-a.

"Nije moj stil da obećavam osvetu, neću ništa obećavati. U dobroj sam formi i jedva čekam meč. Roy je sjajan momak, vrlo tvrd je protivnik, ima čeličnu bradu. Morat ću dati sve od sebe da bih slavio".

Novinare je zanimalo mnogo toga. Pitali su Mirka po hiljaditi put o mogućem revanšu protiv Fedora i hiljaditi put o tome do kada se planira boriti.

"Ljudi me konstantno pitaju o revanšu protiv Fedora. Vjerujte mi da o tome uopšte ne razmišljam. Ne vjerujem da će se taj meč dogodti. Nemam neku posebnu želju da se ponovo borimo. Nikad ne reci nikad, ali vjerujem da se taj revanš neće desiti", rekao je Mirko i osvrnuo se na nastavak karijere:

"Treninzi su nešto što me čini sretnim, to je najjednostavniji odgovor. Trenutno uživam u tome što radim. Ja sam profesionalni borac i uživam u ovom poslu, to je to. Treniram svaki dan. Posljednji meč sam imao u Tokiju, naredni će biti u Londonu, borio sam se po čitavom svijetu. Osjećam se dobro i takve stvari me čine sretnim", poručio je Mirko.

Podsjetimo da je borba između Cro Copa i Royja Nelsona zakazana za 25. maj u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi