Damir Beljo u Minhenu doživio drugi poraz karijere
Drugi poraz karijere za mostarskog boksera

Juergen Uldedaj slavio jednoglasnom odlukom

Damir Beljo u Minhenu doživio drugi poraz karijere

Midhat Šljivak

Bh. bokser Damir Beljo poražen je večeras u Minhenu od Albanca Juergena Uldedaja jednoglasnom odlukom sudija u borbi za WBA kontinentalnu titulu cruiser kategorije (98:93, 99:91, 97:93).

Nakon što je prije nekoliko mjeseci protiv Marka Petričevića imao lagano zagrijavanje za novi veliki meč, Bombarder s Neretve je večeras u Minhenu doživio drugi poraz karijere. 39-godišnji Mostarac morao je priznati poraz Albancu Juergenu Uldedaju.

Otvoreno se ušlo u ovaj meč s obje strane. Uldedaj je išao nešto ofanzivnije,n nekoliko puta je dobro pogodio bh. boksera koji je ipak kako je runda odmicala uspio uspostaviti ritam.

Albanski bokser je ofanzivno krenuo i u drugu rundu. Išao je konstantno naprijed i izgledao je bolje od našeg boksera.

Isti tempo je nastavljen i u narednim rundama. Albanac je izgledao svježije, no Bombarder s Neretve nije neko ko će tek tako odustati iako je nekoliko puta bio ozbiljno uzdrman.

Oglasi

U kasnim rundama i Beljo je krenuo naprijed svjestan da mora nokautirati rivala ako želi pobjedu u ovom meču.

Međutim, nije uspio doći do nokauta, iako je krenuo na sve ili ništa. Odluka je otišla u ruke sudija koje nisu imale dileme i jednoglasnom odlukom su pobjedu dali 13 godina mlađem Albancu.

Damir Beljo je doživio drugi poraz karijere i sada je na omjeru od 27 pobjeda (22KO i dva poraza). S druge strane Uldedaj je na omjeru 17-1.

"Dao sam sve od sebe, ali izgubio sam meč. Hvala svima u Bosni i Hercegovini i svima koji su me podržavali. Bog je najveći", poručio je Beljo nakon borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi