Damir Hadžović završio u bolnici pred borbu
Foto - Instagram

Ništa od nastupa u Las Vegasu

Damir Hadžović završio u bolnici pred borbu

Midhat Šljivak

Bh. borac Damir Hadžović bio je prinuđen otkazati nastup na UFC eventu u Las Vegasu.

Hadžović se trebao boriti protiv američkog borca Yancyja Medeirosa, ali je bh. borac završio u bolnici i meč je otkazan.

Damir je uhvatio virus, ne radi se o koroni, ali je imao viskou temperaturu i upalu grla.

"Nisam u mogućnosti da se borim večeras i ne mogu vam opisati kako se osjećam zbog toga. Dugo sam čekao na ovu borbu", napisao je Hadžović i nastavio je:

"Kamp i skidanje kilograma su prošli bolje nego ikad, bio sam više nego spreman za borbu, ali jučer sam se počeo osjećati loše. Uhvatio sam virus, borio sam se cijele noći sa visokom temperaturom i upalom grla. Još uvijek sam u bolnici i čekam rezultate. Nije Covid, UFC je napravio sve da nas zaštiti i da se svakodnevno testiramo".

Poručio je da će se ova borba održati na nekom od narednih događaja.

"Zahvalan sam što ova borba nije otkazana već samo pomjerena. Žao mi je zbog svih koji ste čekali moj nastup i izvinjavam se protivniku. Razočaran sam što se neću boriti", napisao je Hadžović.

Damir Hadžović je u karijeri na omjeru 13-6, a u UFC-u ima tri pobjede i četiri poraza.

Top Komentari

Keno
Ozdravi hadzo pa ga nakantaj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi