Damir Hadžović poražen u Štokholmu

Giagos bolji od bh. borca

Damir Hadžović poražen u Štokholmu

Midhat Šljivak

Bh. borac Damir Hadžović poražen je na UFC eventu u Štokholmu od američkog borca Christosa Giagosa jednoglasnom odlukom sudija.

Giagos je odmah na početku bacio Hadžovića na pod i na podu je imao apsolutnu dominaciju kojoj me itekako umarao bh. borca, koji je tek u finišu prve runde uspio ustati sa poda.

Odličnim udarcima su obojica otvorila drugu rundu. Bila je to zaista sjajna razmjena, a zatim Amerikanac ponovo radi obaranja kojima je pravio razliku. Ponovo u finišu runde Hadžović radi dobro bacanje, ali nije uspio da napravi značajniju štetu.

Kada bi god Hadžović pokušao da napadne, Giagos je odmah uzvraćao pokušajima rušenja i to mu je konstantno polazilo za rukom.

Tako je bilo i u trećoj rundi kada je Amerikanac ponovo većinu borbe proveo u pokušaju da odvede borbu na parter.

Hadžović je međutim u posljednje dvije minute bio taj koji je većinu vremena proveo na protivniku, ali nije tu bilo previše opasnosti po protivnika, koji se uspješno branio.

Na kraju je odluka sudija odlučila pobjednika. Oni su pobjedu dali Giagosu. Dvojica su bodovala meč 29-27, a jedan 29-28 u korist ovog borca.

Hadžoviću je ovo peti poraz u karijeri (13-5) i treći u UFC-u (3-3), dok je Giagos sada na omjeru od 17-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti