Dan kada je Mike Tyson vratio uho Evanderu Holyfieldu

U TV reklami

Dan kada je Mike Tyson vratio uho Evanderu Holyfieldu

Edmir Škorić

Mike Tyson je u junu 1997. godine diskvalificiran jer je zubima otrgnuo pola uha Evanderu Holyfieldu i to je jedna od najupečatljivijih stvari u historiji boksa i sporta općenito.

Mike je u klinču odgrizao dio uha svom rivalu i meč je morao biti prekinut. Bio je to drugi meč dvojice šampiona i sedam mjeseci nakon što je Holyfield Tysona riješio tehničkim nokautom u 11. rundi.

"Vjerovao sam da moram ubiti čovjeka ispred sebe. To se ne može odglumiti, morate vjerovati tako istinski, tako snažno da i protivnik to počne osjećati. Tu volju imao je svaki bokser u povijesti, ali niko poput mene. Dobro znam što govorim. Svi pravi borci su željeli smrt svojim rivalima u ringu", pričao je Tyson godinama kasnije.

Zanimljivo da su ratne sjekire zakopali u TV reklami 2006. godine. Tyson je tada pokucao na vrata Holyfieldu, izvinio mu se i donio mu uho.

Holyfield je nedavno otkrio da mu je "drago" što ga je Tyson ugrizao prije 23 godine i da nema ništa protiv svog nekadašnjeg neprijatelja.

"To me ne muči. Koštalo me mnogo tuge, ali drago mi je što se dogodilo i jer mi se pružila prilika da pričam o tome šta je opraštanje. Ljudi su mislili da je Mike lud, ali sada je poslovan čovjek i ne možeš biti isti kada ostariš", kazao je Holyfield.

U međuvremenu obojica sada treniraju i spremaju se za povratak u ring. Vjeruje se da bi se ponovo u nekom revijalnom meču mogli naći licem u lice, a onda...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi