Dana White: McGregor je u mentalnom ratovanju bolji i od Allija

Prvi čovjek UFC-a

Dana White: McGregor je u mentalnom ratovanju bolji i od Allija

Prvi čovjek UFC-a Dana White smatra da je Conor McGregor bolji kada je u pitanju "mentalno ratovanje" čak i od Muhammeda Allija. 

McGregor i Khabib Nurmagomedov su se pojavili na press konferenciji u New Yorku povodom UFC 229 Eventa, a McGregor je tom prilikom napravio pravi šou.

On se u nekoliko navrata dotakao politike, a čak je na pressicu donio bocu viskija te je jednu čašu nasuo i za svog narednog rivala koji mu je poručio da ne konzumira alkohol.

White je nakon pressice rekao kako je ovo bila najmračnija konferencija za novinare kojoj je prisustvovao, ali je također poručio kako je McGregor pravi majsotr u mentalnom ratovanju.

"Ovo je bilo mračno. Bila je ovo najmračnija press konferencija na kojoj sam sudjelovao. Ali, Conor McGregor je majsotr mentalnih igrica. Rekao sam to ranije, ponovit ću i sada. Mislim da je tu bolji od bilo koga, pa čak i Muhammeda Allija. Ne volim reći da je bilo ko u bilo čemu bolji od Allija, ali kada govorimo o mentalnom ratovanju, mislim da je Conor McGregor najbolji ikad", rekao je Dana.

Podsjetimo, veliki okršaj između Nurmagomedova i McGregora je na rasporedu u noći sa 6. na 7. oktobar u Las Vegasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi