Dana White nikad nije bio sretniji: Sutra krećemo...

Vraća se UFC

Dana White nikad nije bio sretniji: Sutra krećemo...

M. Šljivak

Predsjednik UFC-a Dana White definitivno je čovjek kojem treba skinuti kapu za sve što radi za povratak borbi tokom panedmije koronavirusa.

White je bio prisiljen otkazati nekoliko evenata koji su planirani, ali će UFC biti prva organizacija koja će sportiste vratiti na borilišta i gledat ćemo čak tri eventa u osam dana.

Dvorana u Jacksonvilleu odabrana je kao mjesto gdje će se održati naredni događaji. Sve počinje naredne subote UFC 249 eventom gdje ćemo gledati nekoliko fantastičnih borbi, a svakako je najbitnija ona za privremeni pojas lake kategorije između Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea.

Dana White je veoma sretan. Već uveliko slavi povratak borbi i to je jasno pokazao:

"Sjajan dan. Slavim jer sutra ulazimo u sedmicu pred borbe", poručio je White.

Top Komentari

Mepa
Glavni razlog je taj sto UFC godisnje mora imati oko 45-50 eventa. Jer imaju ugovor sa ESPN ako ne odrze borbe gube od tv prava 700 miliona dollara.
5 0
Zulfikar
On je presretan sto pocinje UFC a sto je samo danas u njegovom rodnom Massachusettsu umrlo 190 osoba i sto ima skoro 2000 novih slucajeva to nema veze....
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi