Gospodar UFC-a je jedne noći pretučen u baru u Bostonu: 12 sati je povraćao, a sluh je jedva vratio

Dana White ispričao nemilu scenu iz ranijeg perioda života

Gospodar UFC-a je jedne noći pretučen u baru u Bostonu: 12 sati je povraćao, a sluh je jedva vratio

E. Škorić

Dana White je predsjednik UFC-a i o njemu često čitate, ali malo ko zna o njegovoj prošlosti.

White je rođen u Connecticutu u SAD-u 1969. godine i irskog je porijekla. Američki je poduzetnik koji je zajedno s prijateljem Lorenzom Ferttitom UFC pretvorio u najveću borilačku organizaciju u svijetu.

On se u mladosti počeo baviti s boksom, a kao mlad je počeo da se bori, pa je ubrzo i vodio karijere nekih boraca poput Tita Ortiza i Chucka Lidela. Imao je teretanu u Bostonu početkom 90-ih godina, a a irska mafija ga je ubrzo "posjetila" i tražila od njega 21.000 dolara.

Upravo o tom periodu je proživio jednu od najtežih i najgorih noći u životu. U jednom je baru naletio na skupinu žestokih momaka i dobio je ogromne batine, pa je malo falilo da ostane bez sluha. Jednom u podcastu Joea Rogana, Dana se otvorio i prisjetio same priče, njenih posljedica i kako je nekim čudom uspio povratiti zdravlje i sluh.

"Kad sam imao 20 godina, živio sam u Bostonu. Jedne noći uletio sam u nepoznati bar i naletio na tučnjavu. Općenito, nisam bio dio toga, ali počeli su me tući. Udarali su me 20 minuta, sve dok policija nije došla. Sjećam se kako sam pao na jedno koljeno, a jedan me čovjek iz ove skupine udario u uho oko hiljadu jebenih puta", priča White.

"Nakon ovog premlaćivanja, nekoliko mjeseci mi je odzvanjalo u ušima. Zvonjava je bila toliko glasna da nisam mogao zaspati. Otišao sam doktoru i rečeno mi je da imam djelomični gubitak sluha, koji se počeo razvijati u Meniereovu bolest. Počeo sam slabo čuti, imao sam vrtoglavicu, stalno mučninu. Kod ove bolesti događa se sljedeće - živac govori našem mozgu da se krećemo, dok se zapravo ne krećemo. I postoji osjećaj rotacije, soba se počinje vrtjeti poput vrtuljka, a vi želite rukom uhvatiti nešto. To je ponekad rezultiralo strašnim zujanjem u ušima i 12-satnim povraćanjem", dodao je.

"Spasio me Alex Rodriguez (zvijezda bejzbola op.a). Rekao je da su svojedobno on i Kobe Bryant otišli na liječenje u Njemačku. Liječenje matičnim stanicama. Izliječio je i Kobea i Alexa. Alex je rekao, "Brate, ne znam jesu li zajamčeni da će ti pomoći, ali svakako bi trebao otići tamo". I odletio sam u Njemačku. Sjećam se da sam tamo sjedio i čekao sliku nakon operacije. Bilo je to oko 3.30 sati po američkom vremenu. Dali su mi sliku, operacija je uspjela. Odmah sam odletio u SAD. Sljedeće jutro sam se probudio 100 posto zdrav. Osjećao sam se kao ... kao da sam Superman. Izletio sam iz kreveta i jednostavno jebeno odletio na posao".

Top Komentari

Haroni
Ovaj Kadušić mora bit najlošiji bek kojeg smo ikad imali u sastavu
2 1
Hele
Naprijed momci, ne gledajte unazad!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti