Ukleti meč otkazan i peti put: Bizarne stvari se dešavaju Khabibu i Tonyju

Ništa od meča

Ukleti meč otkazan i peti put: Bizarne stvari se dešavaju Khabibu i Tonyju

Midhat Šljivak

Borba između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona otkazana je po peti put.

Khabib je jučer izdao saopštenje u kojem je odbio da se bori dok u svijetu vlada pandemija koronavirusa i tako je po peti put borba s Fergusonom propala.

Nije zato nikakvo čudo što je svi zovu ukletom borbom. U proteklih pet godina imali su još četiri otkaza a sve je počelo u decembru 2015. godine.

Borba broj 1, decembar 2015. godine

Khabib i Tony su se trebali suočiti u finalu Ultimate Fightera. The Eagle je tada bio rangiran na trećem mjestu lake kategorije, Ferguson na osmom i obojica su tražila šansu da pobjedom izazovu tadašnjeg prvaka Rafaela dos Anjosa.

Ipak, Khabibu je sreća okrenula leđa. Slomio je rebro na treningu i borba je otkazana. Ferguson se borio s Edsonom Barbozom i pobijedio je D'Arce davljenjem.

Borba broj 2, april 2016

Novi meč je bio zakazan za 16. april 2016. godine. Međutim, ovog puta Ferguson je zbog zdravlja morao otkazati borbu. Imao je ugruške u plućima i nije mogao da tek tako uđe u ring. Ljekari su mu preporučili da se ne šali i da bi eventualni meč mogao da mu napravi ogromne zdravstvene probleme u budućnosti


Borba broj 3, mart 2017

Predsjednik UFC-a Dana White odlučio jeda u martu 2017. godine Khabib i Tony odrade borbu za privremenog prvaka nakon što je Conor McGregor odlučio da ode u boks za meč s Floydom Mayweatherom.

Međutim, Khabibu je pozlilo tokom skidanja kilograma. Završio je u bolnici i ljekari su mu spasili život. Naravno, borbe nije bilo, a Ferguson je prozvao Khabiba da je odustao jer ga je vidio kako jede tiramisu nekoliko dana pred borbu.

Borba broj 4, april 2018

Prije tačno dvije godine borba je bila veoma blizu realizacije. Ponovo je trebalo da to bude borba za titulu prvaka lake kategorije i sve je bilo spremno za obračun u Brooklynu.

Međutim, desila se zaista nevjerovatna povreda kod Fergusona. Na snimanju emisije Fergusona su sapleli kablovi i pokidali su mu ligamente koljena.

Khabib je ostao u meču. Dobio je zamjenu u liku Maxa Hollowayja, ali je i on odustao dan pred borbu zbog problema s kilažom. Uletio je sjajni i tvrdi Al Iaquinta, izdržao je pet rundi s Khabibom, ali je laka kategorija u liku Dagestanca dobila novog kralja.

Borba broj 5, april 2020

Sada je otkazan i peti obračun. Khabib jednostavno nije želio da se bori dok u svijetu vlada pandemija koronavirusa, pa je jednostavno odlučio da se obrati javnosti i da otkaže borbu.

Top Komentari

@dn@n
Boji se prvog poraza
1 1
Bhf111
Zalosno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti